У Нацбанку змінять правила переказів готівки: що стане інакше

У НБУ змінять правила готівкових переказів / колаж Главред, фото УНІАН

Національний банк України запропонував для громадського обговорення зміни організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій.

Національний банк України запропонував для громадського обговорення зміни організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій тими, хто надає платіжні послуги. Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

З метою підвищення прозорості платіжних операцій регулятор планує виключити можливість отримання готівки суб'єктами господарювання за розрахунками з фізичними особами через переказ коштів без відкриття рахунку.

Як зазначили в НБУ, готівкові грошові кошти, перераховані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, мають бути обов'язково зараховані постачальниками платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі.

"Тобто для громадян нічого не змінюється: вони, як і раніше, можуть обирати зручний для них вид переказу і розрахунку за послуги або товари ФОПів та інших юридичних осіб - готівкою або безготівкою", - заявили чиновники Нацбанку.

За їхніми словами, також передбачається:

Що таке Національний банк України?

Національний банк України (НБУ) - центральний банк України, особливий центральний орган державного управління, який є емісійним центром, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України - гривні. Також регулює і наглядає за діяльністю комерційних банків в Україні та небанківських фінансових установ, повідомляє "Вікіпедія".

Грошові перекази в Україні

Як повідомляв Главред, банки в Україні вже деякий час встановлюють ліміти для грошових переказів з картки на картку, щоб протидіяти шахрайству та відмиванню грошей. Обмежуються не тільки суми переказів, а й кількість транзакцій. Однак ці ліміти різняться залежно від фінустанови, повідомляє портал "Обозреватель".

Також, в Україні не блокують банківські картки для отримання пенсії, якщо за ними немає тривалого руху коштів, однак можуть перестати нараховувати пенсію. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Крім іншого, у новому і гучному законопроєкті про мобілізацію в Україні був пункт про внесення ухильників до бази боржників. Ця ідея викликала у багатьох масу запитань. Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський поставив крапку в цьому питанні.

Інші новини:

Новини заразКонтакти