Путін незграбно виправдався за вихід із "зернової угоди"

24 липня 2023, 11:04
702
Диктатор РФ традиційно намагається виправдатися, звинувативши Україну та Захід.
Владимир Путин, зерно
Путін незграбно виправдався за вихід із "зернової угоди"/ колаж: Главред, фото: скрін, УНІАН

Російський диктатор Володимир Путін спробував виправдатися за те, що чому країна-агресорка Росія вийшла із "зернової угоди". Традиційно для Кремля всю вину він спробував скинути на Україну і Захід та заявив, нібито ця угода "не виправдала гуманітарного призначення щодо зниження ризиків голоду в найбідніших країнах Африки, Азії і Латинської Америки".

Про це диктатор РФ написав у статті "Росія і Африка: об'єднуючи зусилля для миру, прогресу та успішного майбутнього", яку опублікував Кремль. У ній глава Кремля намагається довести, нібито "зернову угоду" використали для "збагачення великого американського і європейського бізнесу, який вивозив і перепродував зерно з України".

За словами російського диктатора, нібито за рік понад 70% вантажів надійшли до країн, які мають високий і вищий за середній рівні доходів, зокрема до держав Євросоюзу. У той же час нібито лише менше 3% експортованих з України вантажів у межах "зернової угоди" постачалися до таких країн як Ефіопія, Судан, Сомалі, Ємен та Афганістан.

відео дня

"З урахуванням усіх цих фактів продовження "зернової угоди", яка не виправдала свого гуманітарного призначення, втратило сенс. Ми заперечили проти подальшого продовження "угоди" – від 18 липня її реалізація була завершена", – зазначив російський диктатор Путін у статті.

При цьому глава Кремля зазначає, начебто країна-агресорка РФ може замістити українське зерно на ринку "як на комерційній, так і на безоплатній основі".

РФ вийшла з зернової угоди і погрожує атакувати судна

Раніше повідомлялося, що РФ наплювала на голод в Африці і вийшла з зернової угоди. 19 липня стало відомо, що РФ погрожує всім суднам, які будуть направлятися в порти України з 20 липня. У Росії заявили, що з 00:00 20 липня розглядатимуть усі судна, які будуть слідувати в чорноморські порти України, як потенційних перевізників вантажів військового призначення.

Після цього Міноборони України відповіло на погрози РФ топити кораблі. В українському оборонному відомстві заявили про дзеркальну відповідь. З 21 липня Україна вважатиме усі кораблі, що прямуватимуть в російські порти та порти на окупованих територіях, такими, що перевозять воєнні вантажі.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ терміново скликає Раду Україна-НАТО, на якій обговорять вирішення питання щодо "зернової угоди". Як повідомила пізніше речниця Альянсу Оана Лунгеску, це засідання відбудеться у середу, 26 липня.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти