Китай заявив про "тверду підтримку" режиму Путіна: Гозман назвав небезпечний сценарій

2 листопада 2022, 10:18оновлено 28 грудня 2022, 17:00
Підтримка Китаєм країни-агресорки може призвести до того, що Росія стане колонією Китаю, вважає російський опозиційний політик Леонід Гозман.
Путін, Китай, Гозман
Відкриття Китаєм ринку озброєнь для Росії могло б призвести до серйозної ситуації - Гозман / Колаж Reuters, Кремль, Facebook Л. Гозман

Риторика Китаю щодо підтримки агресорки Росії може відрізнятися. Однак якщо заява китайського МЗС про "тверду підтримку" режиму Путіна відображає реальну позицію Пекіна, директор Кремля отримав тимчасовий успіх. Якщо китайська держава відкриє свій ринок зброї для Москви, виникне серйозна ситуація. Водночас з'являється сигнал про те, що РФ може стати китайською колонією. Про це заявив російський опозиціонер, політик і політолог Леонід Гозман.

В інтерв'ю Главреду він розповів, що заяви Китаю щодо Росії можуть бути різними, однак якщо повідомлення МЗС КНР демонструє позицію Пекіна, Путіну вдалося досягти великого тактичного успіху. Однак це сигнал про можливе перетворення РФ на китайську колонію.

Дивіться повну версію інтерв'ю Леоніда Гозмана Главреду

"Треба подивитися їхні інші заяви - може, наступного дня вони зробили іншу заяву. Але якщо в Китаї дійсно вирішили підтримувати Росію, то це величезний успіх Путіна. Звичайно, це не означає ані перемоги у війні – думаю, перемоги у війні у нього не буде – ані процвітання і добробуту Росії. Це означає, що Росія стане колонією Китаю", - вважає Гозман.

За його словами, Путін мріє про військову підтримку з боку Китаю. І якщо Пекін відкриє свій ринок для Росії, ситуація стане серйозною.

"Ось це те, про що, цілком ймовірно, мріє Володимир Володимирович (Путін, - ред.). Тому що він гарячково намагається закуповувати зброю де завгодно. Ходили чутки, що навіть у Північній Кореї. І, звичайно, якби китайці відкрили для нього свій ринок (збройовий, - ред.), то це стало б дуже серйозною ситуацією.", - підкреслив Леонід Гозман.

Заява МЗС Китаю про "тверду підтримку" Росії

У Міністерстві закордонних справ Китаю після виступу глави РФ Путіна на Валдаї 27 жовтня опублікували повідомлення за підсумками перемовин керівника китайського МЗС Ван і з Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

У заяві було сказано, що Пекін підтримує Росію і її директора Путіна в реалізації політики, стратегічних цілей і затвердження статусу Росії в якості "великої держави" на світовій арені.

При цьому Пекін має намір суттєво розширити співпрацю з Москвою.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти