ЄС профінансує закупівлю та постачання зброї Україні

27 лютого 2022, 19:50оновлено 27 лютого 2022, 20:56
215
Європейський союз профінансує закупівлю і постачання зброї Україні і закриє повітряний простір для Росії.
Урсула фон дер Ляйен
Урсула фон дер Ляйен / GettyImages

Європейський союз на тлі війни Росії проти України вперше профінансує закупівлю і постачання зброї для Києва і закриє небо для російських літаків, сказала сьогодні під час брифінгу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

"Європейський союз профінансує закупівлю і постачання зброї Україні і закриє повітряний простір для Росії", - заявила вона.

Вона уточнила, що небо буде закрито для всіх російських літаків.

відео дня

"Наш повітряний простір закрито для всіх росіян, і в тому числі для приватних літаків російських олігархів", - сказала фон дер Ляйен.

Крім того, вона зазначила, що були введені нові санкції проти білоруського експорту. Президент Єврокомісії анонсувала заборону в ЄС російських ЗМІ RT (раніше Russia Today) і Sputnik.

Як повідомлялося, що Білорусь починає вторгнення в Україну. Підрозділи білоруських сил спецоперацій готуються до повітряного десанту в нашу країну. Локації висадки десанту - Київський та Житомирський напрямки.

Раніше директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак зазначав, що якщо Путін загрузне в Україні більше, ніж на тиждень, для нього це буде величезною проблемою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти