Джонсон перепризначив новий склад уряду - BBC

7 липня 2022, 14:30
Як кажуть британські експерти, станом на 7 липня уряд прем'єра Бориса Джонсона покинули понад 50 міністрів і топ-чиновників.
Джонсон, прапор
Борис Джонсон / колаж УНІАН

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон призначив новий склад уряду після масових відставок, які сталися напередодні. Про це повідомляє BBC.

За їхніми даними, Джонсон вирішив кардинально поміняти склад уряду. І про це він повинен оголосити на екстреному брифінгу, який відбудеться 7 липня о 14.00 за лондонським часом (16.00 за Києвом).

читайте такожЗСУ озброять британськими САУ і дронами-камікадзе для ударів по окупантам - Джонсон

читайте такожХто може замінити Джонсона?

Нагадаємо, Британський прем'єр Борис Джонсон публічно пообіцяв покинути свій пост, якщо більше не зможе допомагати Україні у війні з Росією. Таку заяву чиновник зробив під час чергової прес-конференції наприкінці червня.

На початку червня відбулося засідання британської Консервативної партії, на якому вирішувалося питання про вираження вотуму довіри Борису Джонсону. Тоді "за" його кандидатуру проголосували 211 депутатів-консерваторів. Проти виступили 148. Таким чином, Джонсон залишився на посаді прем'єра.

Як відомо, Борис Джонсон з самого початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримував Україну. Він виступає за надання Києву достатньої військової допомоги, а також пообіцяв мільярди фунтів стерлінгів фінансової підтримки.

ВВС повідомляла, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон 7 липня оголосить про свій відхід з поста лідера консерваторів.

"Як ми повідомляли, сьогодні Борис Джонсон піде з поста лідера консерваторів і залишиться прем'єр-міністром до осені. Сьогодні Джонсон публічно оголосить про свою відставку. Представник № 10 сказав: "сьогодні прем'єр-міністр зробить заяву країні", - зазначили журналісти.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти