Авіакатастрофа винищувачів Rafale у Франції: Макрон повідомив деталі

15 серпня 2024, 02:50
356
У Франції розбились два винищувачі, президент Макрон розповів про деталі трагічного інциденту.
Авіакатастрофа винищувачів Rafale у Франції: Макрон повідомив деталі
У Франції розбились два винищувачі / колаж: Главред, фото: Вікіпедія

Два французькі винищувачі розбились напередодні у горах, інцидент стався між горами Воґези та Мьорт-і-Мозель. Про це в соцмережі Х повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

За словами чиновника, трагедія трапилась ще вранці.

"Аварія за участі двох Rafales 3/4 Aquitaine Transformation Squadron сталася в Мьорт-і-Мозель. Одного з пілотів знайшли, пошуки інших тривають", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Як повідомляють західні ЗМІ, аварія трапилась після того, як один з літаків повертався після дозаправки з Німеччини та зіткнувся з іншим повітряним судном. В одному винищувачі було дві людини, в іншому був один пілот.

"Один пілот встиг катапультуватися перед катастрофою. Поранений підполковник перебуває у свідомості і, як повідомляється, був доставлений до лікарні Тула. Інших військовослужбовців (лейтенанта і капітана) наразі розшукують служби з надзвичайних ситуацій. Це студент-пілот та його інструктор", - розповіли в Міністерстві оборони країни.

Спецслужби Франції не розголошують точне місце падіння літаків, але кажуть, що це трапилось в лісі між горами, де вже знайшли багато уламків.

Пізніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після закінчення пошукової експедиції були знайдені тіла пілотів, яких шукали раніше.

"Ми з сумом дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіра та лейтенанта Маттіса Лоренса внаслідок авіакатастрофи під час навчальної місії Rafale. Нація розділяє горе їхніх сімей і братів по зброї на авіабазі 113 у Сен-Дізьє", - написав він у мережі Х.

Винищувач Rafale

Дассо "Рафаль" (фр. Dassault Rafale, букв. "Шквал") - французький багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений французькою компанією "Dassault Aviation". Здійснив перший політ 4 липня 1986 р. З 2000 р. експлуатується ВПС і ВМС Франції. У 2009 році Міністерство оборони Франції замовило додатково 60 винищувачів. Також укладено контракт на постачання винищувачів до Бразилії.

Авіакатастрофи у світі - останні новини

Нагадаємо, раніше в Бразилії розбився пасажирський літак, на борту було 60 людей, нажаль, всі вони загинули.

Нагадаємо, 27 липня під час навчального польоту розбився літак К-10 Swift. Внаслідок аварії загинув курсант першого курсу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Також 19 травня в іранській провінції Східний Азербайджан зазнав аварії гелікоптер Мі-171, на борту якого перебував президент Ірану Ібрахім Раїсі. Вертоліт здійснив жорстку посадку поблизу міста Джольфа, за 600 км на північний захід від Тегерана.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти