"Юридичні норми йдуть лісом": Симоньян вперше висловилася про бунт Пригожина

Маргарита Симоньян прокоментувала закриття справи проти Пригожина / Колаж: Главред, фото: скріншот

Російська пропагандистка після двох днів мовчання заявила: якщо закони не забезпечують стабільність на території Росії, то їх можна ігнорувати.

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян після майже дводенного мовчання вперше прокоментувала спробу ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина здійснити військовий переворот у країні-агресорі Росії.

У своєму Telegram-каналі вона відреагувала на той факт, що на Пригожина спочатку завели кримінальну справу, а потім безперешкодно дозволили виїхати з Росії до Білорусі. За її словами, це рішення було виправданим.

"Зараз багато обговорюють: ось завели кримінальну справу, а потім відпустили, поїхав до Білорусі, це ж насмішка над юридичними нормами. Юридичні норми - це не заповіді Христови та не скрижалі Мойсеєви. Їх пишуть люди, щоб вони захищали правопорядок і стабільність в країні. І якщо в якихось виняткових критичних випадках виходить так, що вони перестають виконувати свою функцію, а виконують зворотну, то вони йдуть лісом», - сказала Симоньян.

За її словами, «вибір був між поганим і жахливим».

"Страшніше громадянського протистояння не може бути нічого, включаючи вже тим більше порушення якихось юридичних норм", - додала Симоньян.

Дивіться відео, як Симоньян виправдовує скасування кримінальної справи щодо Пригожина:

Симоньян відреагувала на бунт Пригожина / скріншот

Військовий заколот Пригожина в РФ

Увечері 23 червня ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин звинуватив російську регулярну армію у тому, що вона завдала ударів по тилових таборах його найманців. В результаті нібито "загинула величезна кількість солдатів".

Ватажок бойовиків назвав військове керівництво країни-агресора Росії злом і заявив, що воно "має бути зупинено". Також він додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу прибув до Ростова, щоб провести операцію зі знищення ПВК Вагнер. Згодом стало відомо, що залишки підрозділів Вагнера в околицях Бахмута відкрили вогонь по регулярних військах РФ.

Вранці 24 червня ПВК Вагнер взяла під свій контроль місто Ростов-на-Дону. Пізніше ПВК Вагнер захопила і Воронеж.

Далі Пригожин пішов зі своєю армією в наступ на Москву, але потім раптово вирішив зупинитися. Він виправдав це тим, що нібито "не хотів проливати російську кров".

Пресслужба президента Білорусі, в свою чергу, заявила, що Лукашенко нібито умовив Пригожина зупинитися.

Інші новини:

Новини заразКонтакти