ЗСУ не застосували всі свої сили, оцінювати контрнаступ ще рано - NYT

Оцінювати контрнаступ ЗСУ можна буде як мінімум через тижні або місяці - ЗМІ / фото: 36-а ОМБП імені контр-адмірала Михайла Бєлінського

Проблемою для армії України є і авіація окупантів країни-агресорки Російської Федерації, яка в нинішній ситуації отримала простір для маневри.

Сили оборони України ще не задіяли всі свої можливості, тому контрнаступ йде повільно. Давати оцінку військовій кампанії ЗСУ можна буде за тижні або місяці. Серед складнощів - непроста для наступу місцевість на півдні та робота авіації окупантів Росії.

У матеріалі The New York Times йдеться про те, що оцінювати успіхи ЗСУ наразі зарано. Висновки можна буде зробити за тижні або місяці, тому потрібно утриматися від завищених очікувань.

Журналісти з посиланням на українських військових пишуть, що окупанти РФ добре облаштували свої окопи і вміють утримувати позиції. Місцевість на півдні – широкі відкриті поля і невеликі висоти – змушують українську армію стикатися з труднощами під час наступу.

За словами експерта з оборони Центру стратегічних і міжнародних досліджень Сета Джонса, армія України ще не застосувала більшу частину своїх сил, які підготовлені до контрнаступу. Тому просування йде повільно.

"Якби вони кинули всі сили прямо зараз і темпи були повільними, це було б проблематично", - говорить Джонс.

Також він вважає, що ще одна проблема – ворожа авіація, у якої в нинішніх умовах з'являється більше можливостей для ударів.

"Протягом всієї війни бойові літаки і ударні вертольоти ЗС РФ уникали контрольованого Україною повітряного простору, побоюючись бути збитими, але контрнаступ ЗСУ відкриває перед ними нові можливості", - підкреслюється в матеріалі.

Контрнаступ ЗСУ

В американському Інституті вивчення війни раніше поділилися своєю оцінкою щодо наступальних операцій армії України. На думку вважають аналітиків, ЗСУ просунулися мінімум на трьох ділянках. Окупанти Росії перекидають війська з лівобережжя Херсонщини на Запорізький і Бахмутський напрямки.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що війська України наступають на півдні, йдуть важкі бої. Російські окупанти, у свою чергу, наступають на Куп'янському та Лиманському напрямках.

У Міністерстві оборони США вважають, що Україну чекають важкі бої. Військам знадобиться час для звільнення своїх територій. При цьому у Пентагоні прогнозують успіх українських військ.

Інші новини:

Новини заразКонтакти