Війна РФ з Україною може затягнутися надовго: Шольц дав тривожний прогноз

Олаф Шольц дав прогноз щодо термінів війни в Україні / колаж Главред, фото УНІАН

Німеччина буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, підкреслив канцлер ФРН.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не виключив, що розв'язана РФ війна проти України може затягнутися, проте ФРН готується всебічно підтримувати Київ у довгостроковій перспективі.

"Ми повинні розуміти, що російська агресивна війна проти України може тривати довго, і ми готуємося до цього. Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми зарезервували необхідні гроші в бюджеті і дбаємо про те, щоб німецька промисловість наростила свої виробничі потужності і можливості ремонту збройної техніки", - цитує його Укрінформ.

Разом з тим він висловив переконання в тому, НАТО не стане стороною конфлікту у війні в Україні і закликав сконцентруватися на підтримці України в захисті її суверенітету і територіальної цілісності.

Що стосується перспектив членства України в НАТО, то "Німеччина дотримується рішень Бухарестського саміту", уточнив німецький канцлер і додав, що на липневому саміті Альянсу у Вільнюсі обговорять посилення європейської системи ППО і захист критичної інфраструктури в Європі.

Канцлер ФРН Олаф Шольц раніше говорив, що розв'язана країною-окупантом Росією війна проти України зайшла в глухий кут. За його словами, західний світ не буде тиснути на Київ, щоб Україна йшла на компроміс з Москвою. Він закликав Путіна вивести війська з території Української держави, щоб можна було запустити діалог.

Також Шольц заявляв, що він не вірить у швидке завершення війни в Україні і не виключив реалізації сценарію затяжних бойових дій. При цьому він упевнений: мир в Україні неможливий до тих пір, поки Росія не забере свої війська.

Крім того, глава Уряду Німеччини Шольц розповів, що він продовжує спілкуватися з Путіним по телефону. Іноді вони говорять без перекладача, а Путін поводиться підкреслено ввічливо.

Більше новин:

Новини заразКонтакти