У Туска закликали передати Україні далекобійні ракети: Захарова істерить про удари

Захарова знову "хряпнула" / Колаж Главреда. Фото: ОП, скріншот

Захарова вирішила "відповісти" польському міністру Сікорському в традиційній для себе грубій манері.

Прес-аташе МЗС Росії Марія Захарова пригрозила Польщі ударами у відповідь на заклик Варшави до Заходу надати Україні далекобійні засоби ураження.

Польща вимагає від Заходу передати Україні далекобійні ракети

Глава МЗС Польщі уряду Дональда Туска Радослав Сікорський сьогодні у X (Twitter) на тлі недавніх атак РФ по Україні закликав західні країни активізуватися щодо надання Україні далекобійного озброєння.

Сікорський зазначив, що Україні вкрай важливо отримати ці засоби ураження для ударів по командних центрах РФ і місцях пуску ракет.

"Ми повинні відповісти на останню атаку РФ на Україну зрозумілою для Путіна мовою: посиливши санкції, щоб він не міг виробляти нову зброю з контрабандними компонентами, і надавши Києву ракети великої дальності, які дозволять йому знищити пускові майданчики і командні центри", - підкреслив Сікорський.

Реакція Росії

На заяву польського міністра відреагувала прес-аташе МЗС Росії Марія Захарова, яка вже неодноразово ганьбилася різкими випадами у бік європейських політиків і українського уряду.

І в цьому випадку Захарова вирішила, що її повноважень і компетенцій достатньо, щоб виступити від кремлівської влади у зв'язку із заявою Сікорського.

Зокрема, Захарова пригадала Польщі недавній проліт російської ракети над її територією під час повітряної атаки по Україні.

"Мало їм було того, що вже прилітало з території України? Як то кажуть, новорічні бажання повинні збуватися", - написала Захарова у своєму Telegram.

Потім представниця МЗС РФ і геть "пустилась берегів" - додала, що Сікорський нібито діє проти власної країни.

Скандали з Захаровою

Раніше Главред писав, як путіністка зганьбилася черговим поясненням нелегітимного російського законодавства. На питання, чому чиновники РФ використовують термін "приєднання" захоплених українських територій, а не їхнє "звільнення", Захарова обізвала ці території "незалежними державами".

Захарову висміюють навіть свої. Зокрема, пропагандист Євген Сатановський напряму звинуватив Захарову у зловживанні алкогольними напоями. Крім того, Сатановський зауважив її антисемітські погляди.

У Захарової навіть є сім'я - чоловік і дочка на ім'я Мар'яна. До речі, Захарова вийшла заміж порівняно недавно. Її фотосесія у стилі сільського весілля облетіла тоді весь інтернет. Ще б пак, на одній з фотографій чоловік Захарової гидко лиже її шию - просто на очах у публіки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти