У Байдена не чекають швидкої перемоги України на сході над Росією - Sky News

У Байдена не чекають швидкої перемоги України на сході над Росією - Sky News / Колаж фото УНІАН

Високопоставлений представник адміністрації Байдена передбачив, що запеклі бої на сході України триватимуть ще кілька місяців.

Влада США не чекає, що битва на сході України закінчиться найближчим часом. Про це повідомляє британський портал Sky News з посиланням на неназване джерело в Адміністрації президента Байдена.

"Бої (в Донецьку) все ще досить запеклі. те, що ми спостерігаємо в Бахмуті, ми повинні очікувати і в інших місцях уздовж фронту, що в найближчі місяці бойові дії триватимуть", — сказав чиновник.

Районний центр в Донецькій області, Бахмут, зараз практично лежить в руїнах, оскільки протягом декількох місяців щодня піддавався обстрілу російської артилерії. Бої там були особливо жорсткими, і їх справедливо називали "м'ясорубкою".

Високопоставлений представник адміністрації Байдена передбачив, що запеклі бої на сході України триватимуть ще кілька місяців.

Справа в тому, що якщо Росія отримає контроль над містом, то вона зможе використовувати його в якості трампліну для просування до більших міст Краматорську і Слов'янську.

Ситуація в Бахмуті

Ватажок російської приватної військової кампанії Вагнера Євген Пригожин придумав безглузде виправдання провальним діям окупантів у Бахмуті. За його словами, українські військові нібито створили "п'ятсот ліній оборони". При цьому російські терористи поскаржилися на те, що окупантам вже не вистачає озброєнь і боєприпасів.

В Інституті вивчення війни вважають, що "кухар" Путіна фактично визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут.

Заступник командира 3-го батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади НГУ Володимир Назаренко розповів, що російські окупанти, які намагаються штурмувати під Бахмутом на Донеччині, несуть величезні потері. Їх штурмові групи втрачають 80% свого складу.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти