РФ скликала Радбез, щоб поскаржитися на допомогу Україні: в ООН їй влупили ляпаса

Постпред України в ООН Кислиця та його колеги рознесли Росію за лицемірство / Колаж Facebook С. Кислиця, УНІАН

Країна-окупант Росія лицемірно вирішила у Раді Безпеки ООН "поскаржитися" на військову допомогу Україні, яку надають союзники державі для захисту.

Агресор Росія скликала засідання Ради Безпеки ООН, щоб "обговорити" постачання озброєнь Києву для відбиття нападу російських окупантів. Москва допомогу постійно "засуджує". Україна і близько півсотні країн цивілізованого світу вказали на лицемірство російської держави і поставили її на місце.

Як повідомляє Укрінформ, у понеділок, 22 січня, Україна і близько півсотні держав зробили заяву про лицемірство Росії. Послання зачитав постпред України в ООН Сергій Кислиця.

"Сьогоднішнє засідання є ще однією спробою Російської Федерації відвернути увагу від своєї агресивної війни проти України і посиленої кампанії систематичних повітряних ударів, які вбивають мирних жителів і руйнують критично важливу інфраструктуру", - зазначено заяву.

В Організації об'єднаних націй також акцентували увагу на тому, що Україна намагається захищатися від агресії Москви, тоді як росіяни атакують країну і зброєю інших держав.

Автори заяви засудили підтримку розв'язаної Росією агресивної війни проти України з боку таких країн, як Іран, Білорусь і КНДР. Північна Корея і РФ порушили низку резолюцій ООН щодо постачання зброї. Є чіткі докази того, що Іран, всупереч резолюціям, передавав ударні безпілотники Росії.

Крім того, країни цивілізованого світу закликали всі держави не постачати будь-які озброєння Росії і не надавати їй будь-яку підтримку. При цьому Москву і її так званих союзників просять виконати резолюції Радбезу ООН.

"Ми повинні забезпечити відповідальність за серйозні злочини за міжнародним правом, вчинені на території України, а також забезпечити правосуддя для всіх жертв і запобігти майбутнім злочинам", - підкреслюється в заяві, яка підписана країнами ЄС, Австралією, Ізраїлем, Японією, Молдовою, Маршалловими островами, Новою Зеландією, Південною Кореєю і США.

Війна Росії проти України

Велика війна триватиме, вважає радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. На його думку, глава Кремля Володимир Путін "хоче" досягти панування в Європі і окупувати пострадянські держави. У такій ситуації Україна повинна отримувати все більш високотехнологічну зброю.

У Байдена озвучили похмурий прогноз щодо війни - американські журналісти з посиланням на помічників президента США написали, що якщо Конгрес не вирішить питання щодо допомоги Україні, російські окупанти можуть виграти війну протягом декількох тижнів або місяців. У такій ситуації союзники Штатів можуть переосмислити свої відносини з Вашингтоном.

У Путіна планують "великий наступ" у чотирьох областях, вважають журналісти Financial Times. Загарбники хочуть повністю взяти Донбас, Запорізьку та Херсонську області. Не виключені спроби наступу на Харків або Київ.

Інші новини:

Новини заразКонтакти