Ракети "Гарпун" і нові вертольоти: Україна отримає потужну військову допомогу

Військова допомога / twitter.com/DeptofDefense

Москва спробувала кинути виклик світовому порядку і вільному миру, але захід буде далі протистояти їй.

Міністр оборони США Ллойд Остін розкрив домовленості щодо постачання зброї Україні від міжнародної групи підтримки в війні проти РФ.

Як повідомив в Twitter журналіст Кейтлін Дорнбос, Остін анонсував передачу Данією протикорабельні ракети "Гарпун" і пускову установку для захисту українського узбережжя.

Чехія удостоїлася подяки за допомогу ударними вертольотами, танками і ракетними системами.

"Кілька країн оголосили про нові пожертвування критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, зокрема, Італія, Греція, Норвегія і Польща. Всього за 4 тижні після зустрічі Контактної групи в Рамштайні динаміка допомоги і поставок була видатною. І після сьогоднішнього обговорення я радий повідомити про наші зусилля для просування вперед", - заявив Остін.

За його словами, всі союзники України чітко розуміють справжні наміри Росії. Москва спробувала кинути виклик світовому порядку і вільному миру, але захід буде далі протистояти їй.

Читати такожУ НАТО зізналися, чи будуть надалі надавати військову допомогу Україні

Військова допомога Україні від США

Раніше повідомлялося, що Вашингтон збирається прискорити доставку силам оборони України великої кількості артилерійських боєприпасів, адже запеклі наземні бої ЗСУ з військами Росії за Донбас можуть початися вже найближчими днями. У США припускають, що стратегія РФ полягає в перекиданні зброї і військ, які знаходилися на півночі, на схід країни, після чого відсікти українські військові підрозділи.

Також раніше повідомлялося, що дипломати країни-агресора на нинішньому тижні направили владі США офіційну ноту протесту. У документі йдеться про те, що постачання Західної зброї Україні нібито можуть призвести до "непередбачуваних наслідків".

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти