Пентагон виклав у Мережу повний список зброї, яка була передана ЗСУ

Пентагон виклав у Мережу повний список зброї, яка була передана ЗСУ / ua.depositphotos.com і Нацгвардія України

Повідомляється, що загальні витрати з американського бюджету, які спрямовані на забезпечення безпеки України, вже досягли 6,3 млрд доларів США.

Американці кажуть, що з 24 лютого (день, коли Росія почала повноцінне військове вторгнення в Україну), передали ЗСУ зброї та бойової техніки на загальну суму близько 5,6 млрд доларів США. Військова допомога з Вашингтона включає не тільки зброю і боєприпаси, а також амуніцію і медичне забезпечення. Така інформація опублікована на офіційному інтернет-порталі Пентагон.

Отже, допомога від Пентагону для України містить:

Читати такожПентагон назвав правдивими дані про втрати України у війні з РФ

Нагадаємо, раніше керівник Пентагону Ллойд Остін в рамках зустрічі глав військових відомств країн Заходу у форматі "Рамштайн-3" в Брюсселі (Бельгія) говорив - Україна зараз переживає вирішальний момент на полі бою, а світ не повинен недооцінювати небезпеку, з якою зіткнулися українці.

"Ставки занадто високі. Україна переживає вирішальний момент на полі бою. І ми бачимо те, про що нас попереджав президент Зеленський. Після невдачі в захопленні Києва і переоцінки своїх бойових цілей Росія перемістила свій фокус на Донбас. І ми не можемо недооцінювати виклик, з яким стикається Україна", – говорить чиновник.

До того Американське авторитетне видання The Wall Street Journal писало - в Пентагоні вважають, що системи залпового вогню HIMARS, оснащені ракетами з дальністю пуску до 80 кілометрів, бійці ЗСУ зможуть освоїти протягом місяця.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти