"Ми будемо стояти стільки, скільки потрібно": Байден заявив про підтримку України перед Конгресом США

Джо Байден виступив перед Конгресом США / Фото ОП

За словами президента Америки, вторгнення Путіна в Україну - це тест, під час якого Америці варто було відповісти на важливі для себе питання.

Глава Білого дому Джо Байден заявив, що США продовжать підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно. Про це він заявив під час звернення до Конгресу 8 лютого, йдеться на сайті Білого дому.

Байден зазначив, що вторгнення Путіна в Україну - це тест, під час якого Америці варто було відповісти на важливі для себе питання.

"Чи збережемо наші основні базові принципи? Ми будемо боротися з тероризмом? Ми захистимо демократію? Це дуже важливо і для цього необхідно підтримувати мир, припиняючи дії агресора, який загрожує вашій безпеці. І через рік ми знаємо відповідь: так, ми це зробимо. І ми це зробили", - заявив Байден.

Він зазначив, що США зробили "те, що вміють найкраще" - об'єднали НАТО, очолили глобальну коаліцію допомоги Україні та продовжують підтримувати наш народ. При цьому президент США запевнив, що демократи будуть єдиними з республіканцями в цьому питанні.

"Ми єдині в підтримці України. І будемо з вами стільки, скільки буде потрібно", - зазначив Байден.

Дивіться виступ Байдена перед Конгресом 2023:

Як повідомляв Главред, раніше на засіданні Кабінету міністрів Джо Байден заявив, що війна Росії проти України досягла критичної точки, Київ потребує максимальної допомоги.

При цьому Байден вважає, що бойові літаки F-16 слід залишити в США та не відправляти Україні. Такий вид військової допомоги істотно відрізняється від тієї, яку надає Вашингтон, заявив американський президент.

Тим часом журналісти CNN опублікували матеріал, в якому йшлося про те, що Сполучені Штати не збираються блокувати можливі рішення країн-союзників, спрямовані на поставки Україні винищувачів F-16. Однак сам Вашингтон поки не готовий передавати свою бойову авіацію Києву.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти