Підсумки контрнаступу ЗСУ не впливають на рівень підтримки США України - Держдеп

За словами представника Держдепу, двопартійна підтримка України зберігається в Конгресі США / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Підсумки контрнаступу ЗСУ не повинні впливати на рівень або кількість підтримки України США, заявив представник Держдепу Деніел Сайзек.

Підсумки контрнаступу ЗСУ не повинні впливати на рівень або кількість підтримки, які надають Україні Сполучені Штати Америки. Про це в інтерв'ю порталу "РБК-Україна" заявив офіційний представник Держдепартаменту США Деніел Сайзек.

"Що ми знаємо на даний момент? Президент Байден направив Конгресу США запит на 61 мільярд додаткової військової допомоги Україні, і це питання обговорюється саме зараз у Конгресі", - сказав він.

За словами Сайзека, двопартійна підтримка України зберігається в Конгресі США.

"Президент Байден інтенсивно працює з республіканцями і демократами в Конгресі з цього питання. І адміністрація президента Байдена очікує, що Конгрес схвалить новий пакет допомоги Україні", - додав дипломат.

Відповідаючи на запитання інтерв'юера, чи є шанси, що допомогу схвалять цього року, офіційний представник Держдепартаменту США відповів дещо ухильно.

"Неможливо точно передбачити майбутнє, але президент Байден запитує цю допомогу зараз, саме зараз. І так, можливо, що це станеться в найближчому майбутньому", ‒ сказав Сайзек.

Військова допомога Україні від США

15 листопада Палата представників США схвалила проєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду без виділення коштів на допомогу Україні і Ізраїлю. Законопроект спікера Майка Джонсона був прийнятий, щоб запобігти "шатдаун".

Раніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що без затвердження нового масштабного пакету допомоги Україні в Конгресі можливості Америки допомогти Києву зменшуються з кожним тижнем.

Заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що США продовжать в найближчій перспективі виділяти Україні військову допомогу, проте пакети стануть меншими.

Інші новини:

Новини заразКонтакти