"Є шанс перезавантажити війну": прихильник Трампа закликав США до рішучості

В України тепер є зброя, з'явився шанс на перезавантаження війни - Грем / Колаж: Главред, фото: Facebook/LindseyGrahamSC, 66-та ОМБр

Настав час передати Україні винищувачі F-16, а американським інструкторам краще готувати військових на українській території, вважає Ліндсі Грем.

Українських військових американцям краще готувати на території України. Рішення щодо надання допомоги Києву нарешті ухвалено, і тепер є шанс на перезавантаження війни. Потрібно дати ЗСУ далекобійне озброєння для ураження цілей усередині країни-агресора Росії та посилити підтримку. Про це заявив сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем.

"Так, я підтримую США в навчанні (українців) всередині країни (в Україні). Через затримку і зброю через бездіяльність Білого дому ми втратили темп. Від самого початку адміністрація Байдена не впроваджувала антиросійських санкцій, не надала Україні зброю на ранньому етапі, щоб стримати Путіна. І тепер у нас є шанс перезавантажити цю війну, оскільки в них є зброя", - цитує законодавця The Hill.

Також він уточнив, що потрібно організувати передачу конфіскованих російських активів Україні.

"Ось чого він (президент Володимир Зеленський, - ред.) хотів найбільше: щоб ми розшукали російські активи по всьому світу. Візьміть гроші із суверенного багатства, фондів Росії і віддайте їх Україні. У Європі знаходиться $300 млрд із Росії. І суверенні активи, які ми повинні конфіскувати і передати Україні", - зазначив Грем.

Також він додав, що в питанні допомоги Україні потрібно зробити вибір. ЗСУ повинні повернути собі військовий імпульс уже цього літа.

"Або ми будемо допомагати Україні, або ні. Настав час дати їм F-16, далекобійну артилерію для ураження цілей всередині Росії. Переслідуйте активи Путіна по всьому світу. Перейдіть у наступ. Думаю, влітку Україна поверне собі військовий імпульс", - підкреслив Ліндсі Грем.

Удари по Росії

Українські спецслужби не приховують, що часто завдають ударів дронами по обʼєктах ВПК росіян, зокрема полігонах, аеродромах та заводах. Цей список поповнився критичною інфраструктурою РФ, яка обслуговує сили загарбників.

Тепер, за словами голови ГУР Кирила Буданова, російське цивільне населення, нарешті, "бачить реальну картину війни".

"Вони бачать палаючі нафтобази, зруйновані будівлі заводів і фабрик... Це все йде на користь", - зазначив він.

Удари ЗСУ по Росії зброєю Заходу - головні новини за темою:

США зняли табу на удари України американською зброєю по Росії. Адміністрація Байдена дозволила використовувати озброєння в прикордонні. Проте далекобійні ракети ATACMS українська армія використовувати по РФ не може.

Є перші успіхи застосування Україною зброї США по Росії, сказав радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван. За його словами, Штати дозволили бити своєю зброєю по прикордонню через ситуацію в Харківській області.

Глава Кремля Путін не зможе "розтоптати" Україну, сказав глава Пентагону Ллойд Остін. Він акцентував увагу на тому, що зняття табу на удари по Росії поліпшить становище ЗСУ і стане корисним для українців у майбутньому.

Інші новини:

Новини заразКонтакти