Для європейців є тільки мирний план Зеленського: Боррель зробив заяву

Для європейців є тільки мирний план Зеленського: Боррель зробив заяву

Керівник європейської дипломатії висловився з приводу шляхів завершення війни. Жозеп Боррель заявив, що для ЄС прийнятна тільки українська формула миру.

Для Європейського Союзу немає інших варіантів закінчення війни, окрім як за українською "формулою миру". Про це в рамках саміту НАТО у Вашингтоні заявив керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

"Ми повинні допомогти Україні подолати російську агресію. Для Євросоюзу немає іншого плану, крім плану Зеленського, і це єдиний мирний план для нас, європейців", - сказав він.

За словами Борреля, Євросоюз проти тих політичних сил, які стверджують, що "підтримка України продовжить війну" - оскільки, на їхню думку, "мир прийде швидше, навіть якщо це означатиме, що Україна повинна здатися".

Євробюрократ окремо наголосив, що Україну потрібно підтримувати й надалі задля забезпечення її суверенітету та безпеки всього світу.

Хто такий Жозеп Боррель?

Жозеп Боррель Фонтельєс - іспанський політик, член Іспанської соціалістичної робітничої партії (ІСРП), з 20 липня 2004 року до 16 січня 2007 року - голова Європейського парламенту. З 1 грудня 2019 року - Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки, пише Вікіпедія.

Візит Орбана до Росії - що відомо

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан, якому не вдалося переконати президента Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів із Путіним, після поїздки до Києва вирушив до Москви, де зустрівся з російським диктатором.

На це рішення угорського прем'єра одразу відреагували в ЄС. Голова Європейської Ради Шарль Мішель наголосив, що в угорського прем'єра Віктора Орбана немає мандата від Євросоюзу на поїздку до Путіна в Москву.

Згодом верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель також відреагував на цю звістку і зазначив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який 5 липня здійснив візит до Москви, жодним чином не представляв там Європейський Союз.

Більше новин про рішення та заяви Орбана:

Новини заразКонтакти