Байден у розмові з Путіним пригрозив наслідками за напад на Україну

Джо Байден / Reuters

Сполучені Штати та їхні союзники і партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови 30 грудня закликав російського лідера Володимира Путіна до деескалації ситуації навколо України.

Як повідомляє пресслужба Білого дому, Байден також пригрозив Росії наслідками у разі вторгнення в Україну.

"Він (Байден - ред.) чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати і їх союзники і партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну", - йдеться в заяві Білого дому.

Байден висловив підтримку дипломатичним зусиллям, зокрема, майбутнім переговорам між США, Росією, НАТО та ОБСЄ з безпеки в Європі.

Але, в той же час він підкреслив, що досягти істотного прогресу в цих переговорах можна тільки за умови деескалації ситуації, а не її загострення.

Що кажуть у Кремлі

Після завершення телефонної розмови помічник президента РФ Юрій Ушаков розкрив подробиці:

Як раніше стало відомо, Путін попросив американського лідера про дзвінок, і Байден погодився, оскільки "він вважає, що коли мова йде про Росію, прямий діалог між лідером і лідером незамінний".

Читати такожБайден може зателефонувати Зеленському після розмови з Путіним-ОП

Нагадаємо, в Білому домі оголосили, що в четвер відбудеться телефонна розмова між Джо Байденом і Володимиром Путіним. За словами представників адміністрації США, про дзвінок опитали в Кремлі.

Також незабаром слід очікувати розмови президентів США та України - Джо Байдена і Володимира Зеленського, але точна дата дзвінка поки що невідома.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти