Вірменія зухвало "кинула" Росію: Пашинян розбив план Москви щодо навчань ОДКБ у 2023 році

Вірменія зухвало "кинула" Росію: Пашинян розбив план Москви щодо навчань ОДКБ у 2023 році

Навчань під назвою "Непорушне братство-2023", які анонсувала агресор Росія, на території Вірменії не буде, оскільки проти цього виступив Єреван.

Вірменія не вважає за доцільне проведення військових навчань Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) на території своєї держави у 2023 році. Про це заявив вірменський прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

Як повідомляє Інтерфакс, під час пресконференції він сказав, що Єреван вважає недоцільним проведення навчань ОДКБ в цьому році.

"Міністр оборони Вірменії поінформував Об'єднаний штаб ОДКБ про те, що в нинішній ситуації вважаємо недоцільним проведення навчань ОДКБ на території Вірменії. Принаймні, цього року такі навчання у Вірменії не відбудуться", - зазначив Пашинян.

Примітно, такі навчання 1 січня 2023 року анонсувала країна-окупант Росія, яка вважається лідером цього блоку.

"За межами Російської Федерації буде проведено спільне навчання миротворчих контингентів ОДКБ "Непорушне братство-2023" на території Вірменії", - говорилися в повідомленні Міноборони РФ.

Нагадаємо, глава уряду Вірменії Нікол Пашинян 23 листопада минулого року відмовився від підписання проекту декларації Ради колективної безпеки ОДКБ і проекту про спільні заходи з надання допомоги Вірменії.

У Єревані критикують Росію, яка жодним чином не допомогла Вірменії у війні з Азербайджаном за Нагірний Карабах, яку вірменські війська програли в 2020 році. Вірмени неодноразово зверталися за військовою допомогою до ОДКБ, членом якого є країна, проте отримували відмову.

ОДКБ і війна Росії проти України

Країни російського блоку Організації Договору про колективну безпеку вирішили не вступати у війну Росії проти України. Фактично вони не підтримали агресію Москви щодо Києва. У минулорічній травневій підсумковій заяві про війну не було сказано ані слова.

Голова комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов погрожував введенням військ ОДКБ на окуповані території України. Однак історія так нічим і не закінчилася.

У вересні 2022 року три учасники ОДКБ – Киргизстан, Узбекистан і Казахстан – після оголошення мобілізації в РФ нагадали своїм громадянам, що участь у війні території третіх країн загрожує їм кримінальною відповідальністю.

Дивіться відео ТСН - у чому причина конфліктів в ОДКБ

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти