На Харківщині війська РФ масово відходять з окупованої Борової

9 травня 2022, 20:42
У полях поблизу сіл стоїть замаскована ворожа техніка, яка становить загрозу для мирних жителів.
армія, військові, Росія, рф, солдат
У Харківській Області війська РФ масово відходять з окупованої борової / Facebook/mod.mil. rus

На Харківщині ра**исти масово відходять з селища Борова Ізюмського району і переміщаються в сторону Куп'янська, повідомляє місцева селищна рада у понеділок, 9 травня.

Відомо про те, що велика кількість особового складу і техніки окупантів залишається в селах Ізюмське, Дружелюбівка, Ольгівка, Чернещина, Первомайське, Підвисоке, Гороховатка, Бахтин.

Також в полях поблизу сіл стоїть замаскована ворожа техніка, яка становить загрозу для мирних жителів. До того ж місцева влада закликає людей утриматися від відвідування лісів, посадок, в тому числі в місцях, де знаходилися російські військові, оскільки там можуть бути міни і розтяжки. Повідомляють, що в окупованих селах загарбники розміщуються в установах соціальної інфраструктури і розселяються в порожніх будинках місцевих жителів.

відео дня

читайте такожЧастину військ РФ відвели від Харкова: місту не загрожує захоплення, але обстріли продовжаться-Арестович

"Ймовірно, у ра**истів зараз є проблеми із забезпеченням і не вистачає продовольства, оскільки вони відловлюють на вулицях курей, качок, гусей, а також відбирають або обмінюють у місцевих жителів свиней і продукти харчування", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на території громади вже тривалий час немає електроенергії, мобільного зв'язку та Інтернету.

Також окупанти продовжують знімати неправдиві пропагандистські відео.

Дивіться новини Харкова онлайн:

Ситуація на Харківщині

Нагадаємо, українські військові точними ударами розбили три російські самохідні артилерійські установки. В одній з них здетонував боєзапас, інші дві загорілися після попадання в них снарядів.

Раніше ми повідомляли про те, що ЗСУ відновили контроль над шістьма селами в області. Під контроль України повернулися Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частина села Черкаські Тишки.

Крім того, українські військові під Харковом ліквідували старшого офіцера російської армії – підполковника Фезула Бічікаєва. Він став вже 39-м у списку загиблих в Україні офіцерів старшого складу армії РФ. За даними ЗМІ, Бічікаєв виконував секретну розвідувальну місію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти