ЗСУ заходять з флангів: українські військові просуваються вперед під Бахмутом

2 липня 2023, 13:58
1827
Після затяжної оборони Бахмута українській стороні вдалося перехопити ініціативу на цьому напрямку.
ЗСУ, війська РФ
ЗСУ просуваються вперед під Бахмутом / Колаж: Главред, фото: 53 ОМБр, Міноборони РФ

Українські підрозділи продовжують просування вперед на Бахмутському напрямку, видавлюючи ворога з позицій, повідомив речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"Ми маємо просування на Бахмутському напрямку. Там йде бойова робота по флангах, йде тиск на ворога. Після аналізу і верифікації ми надамо докладні дані по території, яку вдалося звільнити", - сказав Череватий в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що після затяжної оборони міста українській стороні вдалося перехопити ініціативу на цьому напрямку.

відео дня

"Якщо десять місяців ворог атакував нас, то зараз ми тиснемо ворога. Крок за кроком, без авральних дій, які можуть призвести до втрати особового складу, ми просуваємося", – підкреслив він.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Раніше майор ЗСУ Максим Жорін розповів подробиці знищення бійцями Збройних сил України плацдарму російських військ на одній зі сторін каналу Сіверський Донець - Донбас.

Офіцер ЗСУ пояснив, що основним завданням було ліквідувати плацдарм, який російські окупанти організували на одній зі сторін каналу Сіверський Донець - Донбас.

Нагадаємо, командир 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ полковник Андрій Білецький повідомив про те, що підрозділи українських сил розгромили окупантів РФ на Бахмутському напрямку.

В результаті вдалих дій українських бійців десятки російських загарбників знищені і поранені, підкреслив він в Telegram.

Командир 3 ОШБр уточнив, що бійці 1 механізованого батальйону з його бригади розгромили 3-й батальйон 57 гвардійської мотострілецької бригади РФ.

Журналісти CNN днями повідомили, що ЗСУ домоглися успіхів в районі Бахмута і розбили там частину російських окупаційних військ.

Однак ворог чинив серйозний опір, внаслідок чого сили оборони України зазнали втрат у військовій техніці.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти