Попереду кілька дуже важких тижнів боїв на Донбасі - Резніков

27 квітня 2022, 20:35
Як каже глава українського військового відомства Олексій Резніков, західні країни вже в постійному режимі поставляють Україні потужну артилерію.
різник
Олексій Резніков / REUTERS

Керівник українського Міністерства оборони Олексій Резніков закликав українців готуватися до кількох дуже важких тижнів, під час яких йтимуть найжорстокіші бої в ході наступу російських військ на Донбасі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook Facebook.

"Попереду - кілька надзвичайно важких тижнів. Практична реалізація домовленостей, навчання та логістика потребують певного часу. А Росія накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз. [ ... ] Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься заподіяти нам найбільший біль. На жаль, до перемоги ми ще будемо втрачати наших воїнів. Ще будуть руйнування і хворобливі жертви", ‒ сказав він.

Як каже Резніков, західні країни вже постачають Україні потужну артилерію

"Зокрема, західні партнери вже приступили до поставок артилерії калібру 155 мм, яка є основним калібром артилерії армій країн-членів Північноатлантичного альянсу. У майбутньому це забезпечить повну взаємосумісність і можливість злагодженої дії між ЗСУ та арміями країн-членів Альянсу", ‒ підсумував він.

Нагадаємо, раніше керівник Українського Міноборони Олексій Резніков підкреслив, що ситуацію з війною проти Росії вдалося змінити завдяки мужності, героїзму і відчайдушному опору армії України і українського народу. У підсумку світ повірив у те, що тоді здавалося неможливим.

Суспільство в Європі підтримало українців, в результаті чого європейські політики змушені були посилити допомогу Україні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти