В Україні очікується масова амністія: на волю вийдуть 1173 ув'язнених

17 лютого 2022, 16:56
Акт амністії дозволяє розвантажити місця позбавлення волі та зекономити бюджетні кошти на утримання осіб у зазначених установах.
тюрма
На волю вийде понад 1000 ув'язнених / podrobnosti.ua

Верховна Рада України на пленарному засіданні в четвер, 17 лютого, підтримали законопроект №5249 "про амністію з нагоди 30-річчя незалежності України". За відповідний проект проголосували 310 народних обранців, проти - 1, утрималися - 13, не голосували - 32.

Автором проекту закону є нардеп від "Слуги народу" Юлія Яцик, яка заявила, що амністія приурочена до 30-річчя незалежності України і відбудеться вперше за останні 4 роки.

У пояснювальній записці йдеться, що в "умовах жорсткої економії державних коштів і значного дефіциту площ в установах виконання покарань, акт амністії дозволяє розвантажити місця позбавлення волі і заощадити бюджетні кошти на утримання осіб у зазначених установах".

відео дня

Відомо, що за амністією на свободу вийде 1173 ув'язнених.

Нагадаємо, у Сумах співробітники правоохоронних органів розшукали та затримали чоловіка, який заявив про мінування поїзда Ужгород-Лисичанськ. Вибухотехніки обстежили поїзд і територію, проте вибухових речовин не виявили. Який повідомив про неправдиве мінування загрожує від 2 до 6 років в'язниці.

Також ми писали, що в Івано-Франківській області під потяг потрапив легковий автомобіль. Для водія авто і його пасажирки це зіткнення стало смертельним – вони загинули на місці події.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти