Українці менше сидітимуть без світла: у Раді розповіли про позитивні зміни

28 жовтня 2022, 09:53
514
Українці почали добровільно економити електроенергію, споживання знизилось на 5-10%.
Українці менше сидітимуть без світла: у Раді розповіли про позитивні зміни
Відключення світла в Україні будуть не такими довгими / pixabay.com

В Україні можуть скоротити примусові відключення електроенергії. Це все завдяки українцям, які почали добровільно економити світло. Економія допомагає швидше ремонтувати об'єкти критичної інфраструктури. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Нині споживання електроенергії в Україні знизилось на 5-10%. У деяких споживачів немає світла по п'ять годин, енергетики хочуть значно зменшити цей період.

"Зараз робота йде над тим, щоб відключення тривали не чотири-п'ять годин, а півтори-дві. Ремонтні роботи зараз тривають, щоб в майбутньому ми взагалі відійшли від обмеження споживання і в режимі добровільної економії могли надалі споживати електроенергію", - сказав Герус.

Відключення світла в Україні

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко раніше заявляв, що Україні слід готуватися до відключень електрики, водопостачання та опалення.

Країна-агресорка Росія завдає ударів по критичній інфраструктурі держави.

"У нас наразі критична ситуація по всій країні. У нас залежить один регіон від іншого... Тому потрібно готуватися до того, що як електроенергію, так і водопостачання або теплопостачання (можуть відключати, - ред.)", - пояснив ситуацію Тимошенко.

В Укренерго розповіли про те, що українці прислухалися до прохань економити електроенергію, але не у всіх областях.

Фахівці зафіксували підвищений рівень використання електрики в пікові періоди - з 7 до 11 ранку і з 17 до 23 вечора. Через це українцям слід чекати на обмеження на постачання електропостачання.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти