Українські розвідники показали собаку-сапера Весту, що врятувала багатьох людей: вражаючі фото

29 травня 2022, 18:52оновлено 29 травня 2022, 19:56
На рахунку собаки-сапера Вести, кажуть розвідники, чимала кількість виявленої смертоносної вибухівки, яку заклали в українській землі російські окупанти.
Веста
Українські розвідники показали врятував багатьох людей собаку-сапера Весту / ГУР Міноборони

Разом зі співробітниками української військової розвідки "служить" вівчарка на прізвисько Веста. Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони України на сторінці в Facebook.

За словами розвідників, чотирилапа помічниця спеціалізується на пошуках ворожих мін та інших вибухових пристроїв.

Веста - досвідчений сапер, тобто" колега "вже знаменитого пса Патрона, і "побратим" іншого харизматичного працівника ГУР ‒ кобеля бельгійської вівчарки Бой.

відео дня

На рахунку вести чимала кількість виявлених смертоносної вибухівки, яку заклали росіяни.

Відповідно, як зазначають військові розвідники, Веста вже допомогла врятувати багато життів захисників України. І напевно допоможе ще.

читайте такожУкраїнський Хатіко: у Бучі пес багато днів просидів поруч з тілом убитого окупантами господаря

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський подякував прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо за підтримку. Під час зустрічі з ним гарант нагородив українських саперів, серед яких був пес Патрон.

"Канада серед лідерів підтримки України в боротьбі за власну свободу. Те, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо сьогодні поруч з українським народом, для нас багато значить. Вірю, спільними зусиллями нам вдасться подолати всі виклики", - сказав український лідер.

До того, головред спеціально переказував історію пса Патрона, який допомагає українським саперам розмінувати території і вже став улюбленцем мережі.

Пізніше повідомлялося, що пес-сапер Патрон отримав найпрестижнішу в світі кінопремію, якою нагороджують собак. В рамках Каннського фестивалю Патрону була присуджена премія"Пальмовий пес".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти