"Рука не здригнеться": Данілов пригрозив РФ деколонізацією та не виключив ударів у відповідь

27 липня 2022, 20:37
У РНБО не виключили те, що ЗСУ можуть завдати ударів по об'єктах в РФ, звідки здійснюються обстріли нашої території.
Данилов ВСУ
Данилов передрік деколонізацію Росії / Колаж Генштаб ЗСУ, УНІАН

Війна в Україні завершиться деколонізацією території країни-окупанта, йдеться в заяві секретаря РНБО Олексія Данілова під час сьогоднішнього телемарафону.

"Вона (Росія, - ред.) позбудеться тих колоній, які вона захопила свого часу собі, колонізувала цілі народи, позбавила їх мови, історії. В результаті цієї нахабної війни, яку вона розв'язала на нашій території, вона буде всього цього позбавлена", - упевнений він.

Секретар РНБО також нагадав про конференції, які проводять прихильники розподілу Росії на окремі держави, зокрема про що пройшла нещодавно в Празі.

Також Данілов не виключив те, що ЗСУ можуть завдати ударів по об'єктах в РФ, звідки звідки здійснюються обстріли нашої території.

"Якщо буде потрібно (нанести удари по території РФ - ред.), то повірте, не здригнеться ні в кого рука, аби підписати те, що треба підписати, щоб ті об'єкти (звідки здійснюються обстріли - ред.), про які ви говорите, були знищені. А заяви президента, що ми будемо давати відповідь по тих територіях, звідки все йде, це підтверджує... Нам відомо про всі постріли, які здійснюються ракетами, літаками або кораблями по нашій країні", - підкреслив Данілов.

При цьому він зазначив, що Україні відомо, звідки російські військові проводять обстріли нашої території.

читайте такожУ запеклих боях під Бахмутом загинув талановитий журналіст

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олег Жданов повідомляв про те, що система української протиповітряної оборони побудована в основному ще за часів СРСР і тому не може збивати абсолютно всі ракети, якими Росія обстрілює Україну.

За словами експерта, поки не закінчиться україно-російська війна, не тільки Київ, але і вся Україна буде жити з постійним відчуттям небезпеки.

"У нас ракети літають по всій території України. Ми намагаємося їх збивати наявними засобами ППО, але вони у нас ще з радянських часів і взагалі не призначені для протиракетної оборони. Вся Україна живе в такому режимі, приблизно як Ізраїль, що може прилетіти в будь — яке місто в будь-який час", - пояснив він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти