Росія не блокує українські порти на Дунаї, "прориву" кораблів не було - ЗМІ

1 серпня 2023, 22:03оновлено 1 серпня 2023, 23:23
Ізраїльське судно справді рухалося в український порт на Дунаї, але є нюанс.
Росія не блокує українські порти на Дунаї, 'прориву' кораблів не було - ЗМІ
Порти на Дунаї не входили до "зернової ініціативи" / Колаж Главред. Фото: Мілітарний, marinetraffic.com

Українські дунайські порти почали активно використовуватися після деокупації острову Зміїний незалежно від "зернової угоди", й обстріли портової інфраструктури у цьому районі не пов'язані з російськими погрозами заблокувати Чорне море. Отже, інформація щодо прориву морської блокади суднами, зокрема ізраїльським Ams1, є неповною, йдеться у матеріалі "Економічної правди".

Журналісти у своїй статті посилаються на дані Marinetraffic, згідно з якими протягом останнього тижня був зафіксований рух суден у бік портів Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ.

При цьому в порт на Дунаї - в Ізмаїл - рухалось одне з трьох раніше вказаних суден - AMS1 під прапором Сьєрра-Леоне, яким оперує турецька NEVZAT AYDIN DENIZCILIK TICARET LTD STI.

відео дня

Прорив морської блокади

Напередодні на сайті "Мілітарний" у розділі "блоги" вийшла стаття про начебто прорив російської морської блокади ізраїльським судном Ams1.

Автор вказував, що за Ams1 прямували ще чотири судна, які або встали, або встануть на якірну стоянку найближчим часом на Дунаї.

Понад те, суднам нібито забезпечував безпеку американський протикорабельний літак P8 з дозаправкою над Румунією. Його супроводжував розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4.

Погрози Росії після виходу з "зернової угоди"

РФ готує кораблі і авіацію для блокади районів Чорного моря, зазначали у командуванні ЗСУ. Це сталося після того, як Москва вийшла з "зернової угоди" і почала відкрито погрожувати знищувати цивільні судна.

Однак експерти сумніваються у тому, що російським окупантам вдалося б насправді реалізувати такий сценарій. Інакше це означало б, що РФ атакуватиме усі кораблі, які рухаються у бік українських портів.

В Україні неодноразово попереджали Росію про наслідки. Напередодні президент Володимир Зеленський пригрозив Росії потопити весь флот, якщо країна-агресорка зазіхатиме на одеські порти.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти