Ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду Росії - ЗМІ

31 липня 2023, 21:34
Судна рухаються за повітряної підтримки американського P8 і БПЛА Forte12 RQ-4.
Ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду Росії - ЗМІ
За ізраїльським Ams1 прямували ще чотири судна / Колаж Главред. Фото: Мілітарний, marinetraffic.com

Цивільний корабель Ams1 під прапором Ізраїлю ввійшов в українську гілку Дунаю - це перше судно, яке перетнуло Чорне море прямим курсом до України після погроз Росії щодо "зернової" блокади, зауважує оглядач "Мілітарного" Urich.

На скріншотах, опублікованих у блозі, видно три судна - ізраїльський Ams1, грецький Sahin 2 та грузинський Yilmaz. Вони пройшли турецькі протоки і рухалися, згідно з AIS, в Україну.

Водночас ізраїльський Ams1 вже ввійшов до Дунаю. Як зауважує автор публікації, це перший корабель, який фактично прорвав російську блокаду Чорного моря після бомбардування одеських портів 25 липня.

відео дня

За Ams1 прямували ще чотири судна, які або встали, або встануть на якірну стоянку найближчим часом на Дунаї.

Згідно з даними Flightradar, суднам забезпечував безпеку американський протикорабельний літак P8 з дозаправкою над Румунією. Його супроводжував розвідувальний безпілотник Forte12 RQ-4.

Морська блокада Росії

Окупанти після виходу Росії із зернової угоди посилили бойову підготовку своїх надводних сил і морської авіації Чорноморського флоту. Як зауважували у ЗСУ, РФ готує кораблі і авіацію для блокади районів Чорного моря.

Тоді як аналітики Інституту вивчення війни переконані, що Чорноморський флот РФ не зможе влаштувати блокаду України, бо інакше ворогу довелося б відкривати вогонь по усіх цивільних суднах, які рухаються у бік України.

Президент Володимир Зеленський, своєю чергою, пригрозив Росії потопити весь флот, якщо країна-агресорка зазіхатиме на одеські порти.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти