Російська армія потужно наступає: у ЗСУ зробили важливу заяву

3 лютого 2024, 13:40
8018
Окупаційну армію не можна недооцінювати, адже вороже військо залишається досить потужним, вважає Євлаш.
Російська армія потужно наступає: у ЗСУ зробили важливу заяву
РФ наступає на фронті / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, 128 окрема гірно-штурмова Закарпатська бригада

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що наступ армії країни-агресорки Росії на фронті не може тривати вічно. Зараз загарбникам не вистачає сил та засобів, щоб просуватися далі на лінії зіткнення.

"Противник не відмовиться вести бойові дії навіть цієї весни, оскільки продовжується формування і підрозділів, і підготовка резервів. Однак з того, що сказав Кирило Буданов, що наступ РФ вичерпається на початку весни 2024-го, звичайно, наступ не може тривати вічно", - заявив він в ефірі телемарофону "Єдині новини".

Втім, окупаційну армію не можна недооцінювати, адже вороже військо залишається досить потужним. За словами Євлаша, "можемо певним чином ним глузувати, але недооцінювати не варто".

відео дня

"Все ж таки це залишається одна з потужних армій світу, яка має на озброєння потужні БПЛА в досить великій кількості, РЕБ, великі запаси техніки, яка зберігається ще на далекому сході Росії", - наголосив представник ЗСУ.

Євлаш зауважує, що для проведення наступальних дій потрібно залучити велику кількість особового складу, техніки, ресурсів та грошей.

"Наразі те, що росіяни зібрали тут, не вистачає, щоб просуватися далі. Ми зараз використовуємо нашу технічну перевагу, нашу інноваційність та нестандартний підхід до ведення бойових дій", - додав Євлаш.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що Сергій Хлань повідомив, що росіяни величезним штурмом пішли на Кринки. ЗСУ продовжують тримати плацдарм на лівому березі Дніпра. Окупанти щодня атакують Кринки, щодня ворог здійснює велику кількість спроб атак на лівому березі.

Полковник НГУ Сергій Сідорін розкрив деталі "гарячих" боїв під Бахмутом. Незважаючи на неправдиві заяви російських пропагандистів про захоплення Богданівки, Сили оборони утримують контроль над половиною цього населеного пункту.

У ЗСУ розповіли про потужний удар по головній авіабазі РФ у Криму. Юрій Ігнат повідомив, що внаслідок атаки на передодні були уражені певні об'єкти на півострові - на аеродромі "Бельбек". Окупанти використовують близько п'яти летовищ в окупованому Криму.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти