РФ атакувала Харків: був приліт біля будинків, є загоряння і багато поранених

22 травня 2024, 14:26
1087
Спалахнув вогонь на автозаправці, було пошкоджене кафе, є загоряння в будинку. За попередньою інформацією, окупанти нанесли удар керованим боєприпасом.
РФ атакувала Харків: був приліт біля будинків, є загоряння і багато поранених
РФ вдарила по Харкову/ колаж: Главред, фото: УНІАН, pixabay

Російські окупанти вдарили по Харкову вдень у середу, 22 травня. Під ударом був Шевченківський район міста.

Станом на цей час відомо про чотирьох поранених. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

"Під ударом був Шевченківський район міста. Біля житлової забудови: будинки, магазини, транспорт, дитячий майданчик. Четверо людей поранені", – йдеться у повідомленні.

відео дня

Хто такий Ігор Терехов?

Терехов Ігор Олександрович - український чиновник, політик і діяч місцевого самоврядування. Міський голова Харкова з 11 листопада 2021 року. З 2015 року до 11 листопада 2021 року був депутатом Харківської міської ради, з 2020 року - головою фракції партії "Блок Кернеса - Успішний Харків", пише Вікіпедія.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що, за попередніми даними, удар був нанесений керованим боєприпасом.

"О 13:45 окупанти завдали удар по Харкову. Попередньо – керованим боєприпасом. Є загорання на цивільній автозаправній станції, пошкоджено кафе. Інформація щодо постраждалих уточнюється", – розповів очільник ОВА.

Пізніше Синєгубов уточнив, що відомо щонайменше про чотирьох поранених, один з них у важкому стані – водій тролейбуса. Є загорання у багатоквартирному житловому будинку і пошкодження автомобілів.

Кількість постраждалих зросла до дев’яти

О 14:37 голова ОВА повідомив, що постраждалих уже дев’ятеро.

"На цю хвилину медики надають допомогу дев’ятьом постраждалим, які отримали вибухові травми", – йдеться у повідомленні.

Хто такий Олег Синєгубов?

Олег Синєгубов - голова Харківської обласної державної адміністрації. Від початку повномасштабного військового вторгнення агресора Росії в Україну обіймає посаду начальника Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше, у період з 11 листопада 2019 року по 24 грудня 2021 року, керував Полтавською обласною державною адміністрацією.

Удари ракетами і дронами по Україні – останні новини

У ніч на 21 травня РФ вдарила по одному з улюблених місць відпочинку місцевих мешканців у Харкові, є постраждалі. Унаслідок атаки дронів постраждали четверо людей. У всіх – гостра реакція на стрес. Спалахнули пожежі в приватних будинках і в гаражах

Також у ніч на 22 травня дрони РФ атакували об'єкти енергетики на Сумщині, Суми – без світла. Ведеться робота з відновлення електропостачання, яке було припинено через ворожі "прильоти".

Нагадаємо, було названо терміни й цілі нових масованих ударів по Україні. Окупанти можуть використовувати для ударів літаки ТУ-95 і ТУ-22М3, каже військовий аналітик Олександр Коваленко.

Також пізно ввечері 22 травня РФ обстріляла будинок в Покровську, є загиблі. Внаслідок удару окупантів загинули чоловік і дружина, їхній 10-річний син і сусід отримали поранення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти