Путіна може "здати" під трибунал нова влада РФ після змін в Росії – Тука

4 грудня 2023, 02:30
Якщо в РФ зміниться влада або у випадку перевороту, або через процеси дезінтеграції, то нове керівництво може віддати Путіна у міжнародний суд для своєї вигоди.
Владимир Путин, Георгий Тука
Путіна може "здати" під трибунал нова влада РФ після змін в Росії/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Главред

Російського диктатора Володимира Путіна можуть віддати у міжнародний суд представники нової влади РФ, якщо в країні-агресорці Росії зміниться влада.

На такий крок новому керівництву країни-окупанта доведеться піти заради фінансово-економічної співпраці з Заходом, зняття санкцій та розблокування рахунків. Таку думку висловив колишній голова Луганської військово-цивільної адміністрації та ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під час чату на Главреді.

Він зазначив, що за нинішніх умов нереалістично побачити Путіна на лаві підсудних у міжнародному суді.

"Я би дуже хотів, щоб він закінчив на шибениці, як це раніше передбачалося під час засудження Нюрнберзьким трибуналом. Зараз смертних вироків немає, лише пожиттєве ув’язнення. Тож я хотів би, щоб Путін постав перед міжнародним судом. Але це нереалістично", – зазначив Тука.

Але все може змінитися, якщо в РФ внаслідок певних процесів зміниться влада, каже він.

"Хоча в разі внутрішніх змін в Росії можна припустити, що ті люди, які чи то у випадку перевороту в Кремлі, чи то завдяки процесам дезінтеграції, які почнуться всередині Російської Федерації, прийдуть до влади, можуть заради фінансово-економічної співпраці з Заходом, зняття санкцій і розблокування рахунків заарештувати колишнього на той момент президента Путіна і передати його до рук міжнародного правосуддя. Такий сценарій хоч і є малоймовірним, але припустити це можна", – сказав Тука.

Дивіться відео чату з Георгієм Тукою, де він ділиться власним прогнозом щодо подальшого перебігу війни в Україні:

Хто такий Георгій Тука

Георгій Борисович Тука (народився 24 листопада 1963, Київ) – український державний і громадський діяч. Керівник і засновник волонтерської групи "Народний тил". Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (22 липня 2015 – 29 квітня 2016), пише Вікіпедія.

Війна в Україні

Раніше військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман розповів про загрозу Третьої світової. За його словами, якщо Україні разом із західними партнерами, які постачають озброєння, не вдасться розбити російську армію, то розпочнеться Третя світова війна.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що Україна перейшла на новий етап війни і назвав три ключових рішення. Україна і Захід повинні чітко визначити цілі у війні, потрібно ухвалити робочі механізми, які знизять можливості Росії, вважає Подоляк.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що для України перемога Путіна стала б трагедією, потрібна допомога. Йде війна на виснаження, Україні треба допомогти досягти своїх цілей на полі бою, сказав генеральний Столтенберг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти