"93% госпіталізованих - без вакцини": Ляшко озвучив головну особливість нової хвилі COVID-19

5 листопада 2021, 11:45оновлено 5 листопада 2021, 13:26
За словами глави МОЗ Віктора Ляшка, завдяки вакцинації медики щогодини рятують десять життів, кожні шість хвилин - рятують одне людське життя.
Ляшко
Віктор Ляшко / УНІАН

Керівник МОЗ Віктор Ляшко назвав ключову особливість діючої хвилі коронавірусу в Україні. На своєму брифінгу він заявив, що 93% госпіталізованих не пройшли через вакцинацію від COVID-19.

За його словами, коронавірусна хвороба не прощає і тільки вакцинація захищає і рятує життя.

"Ключовою особливістю цієї хвилі є те, що 93% госпіталізованих не вакциновані від COVID-19. Майже всі важкі випадки, що вимагають реанімаційних заходів також не вакциновані", - заявив Ляшко.

відео дня

За словами чиновника, завдяки вакцинації медики щогодини рятують десять життів, кожні шість хвилин - рятують одне людське життя.

"Вакцини допоможуть подолати пандемію, але головна вакцина проти пандемії - відповідальність. Сьогодні як ніколи країні потрібне ваше відповідальне ставлення до карантинних обмежень і необхідність зробити щеплення", ‒ сказав Ляшко.

читайте такожВ Україні третя хвиля коронавірусу побила рекорди історичного максимуму континенту

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що відсоток людей, які мають протипоказання до введення вакцини від COVID-19, дуже маленький. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, є так звані абсолютні медичні протипоказання - ситуації, коли вакцину ні в якому разі не вводять людині. Така ситуація виникає, коли у людини є гіперчутливість.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти