Окупанти вночі атакували Україну 6 ракетами і 12 дронами: є руйнування і постраждалі

16 жовтня 2023, 08:18оновлено 16 жовтня 2023, 08:55
Загарбники застосували змішану тактику атаки. Вони сконцентрувалися на ударах по південному сходу і центральних регіонах України.
Ракеты и дроны
Окупанти вночі атакували Україну 6 ракетами і 12 дронами/ колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, Дніпропетровська ОВА, Telegram

Російські окупанти у ніч на понеділок, 16 жовтня, вдарили по Україні ракетами і дронами. Загарбники атакували низку областей в центрі і на південному сході України.

Про це розповіла речниця Оперативного командування ЗСУ "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. Вона зазначила, що ворог цілився по об’єктах інфраструктури.

"Не стільки була сконцентрована робота по півдню, скоріше південний схід і центральні регіони України. Знову була складна траєкторія руху, в складних погодних умовах доводилося працювати. У нас було штормове попередження і дуже сильний поривчастий вітер, море штормить. Підбиваючи підсумки атаки, в цілому ворог спрямовував удари по об'єктах інфраструктури", – розповіла Гуменюк.

відео дня

Вона зазначила, що російські окупанти застосували змішану тактику атаки й запускали одразу ракети і дрони.

Гуменюк зазначила, що на півдні нашій ППО довелося збивати переважно дрони. Але безпілотники, які запускали загарбники, були більше спрямовані на перехід в інші області. БПЛА запускалися з різних напрямків.

"По нашій зоні відповідальності сигнали повітряної тривоги лунали більше 4 годин в різних областях. Вираховувались маршрути, щоб обійти системи протиповітряної оборони. Але робота була досить результативною", – розповіла речниця Оперативного командування ЗСУ "Південь".

Хто така Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк – український військовослужбовець, капітан 1 рангу Державної прикордонної служби України, керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України, який очолює з весни 2022 року.

Було знищено 2 ракети Х-59 і 11 "Шахедів"

У Повітряних силах ЗСУ вранці 16 жовтня повідомили, що за ніч було збито дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 дронів-камікадзе "Shahed-136/131".

Зазначається, що окупанти атакували Україну з кількох напрямків, застосувавши балістичне озброєння, керовані авіаційні ракети та ударні дрони.

"Усього зафіксовано застосування однієї балістичної ракети "Іскандер М", п’яти керованих авіаційних ракет Х-59 та 12 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" Авіаційними ракетами атаковано північні та східні регіони України, "Шахеди" противник направив у різних напрямках, зокрема на захід", – розповіли у Повітряних силах.

Наслідки удару по Дніпропетровщині – пошкоджені низка закладів

Після нічної атаки окупантів у Дніпропетровській ОВА розповіли, що військові збили над областю одну ракету, а інша поцілила по території Дніпровського району.

Крім цього, ворог п’ять разів бив по Нікопольщині з важкої артилерії та РСЗВ "Град".

"У Нікополі пошкоджені по два магазини та кафе, приватне підприємство, релігійна установа, транспортний об'єкт та сквер. Понівечені п'ятиповерхівка, 3 приватні будинки, господарська споруда, авто та зупинка транспорту. Зачепило газопровід та 4 лінії електропередач. Без світла залишилися майже півтори тисячі родин", – розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Також у Марганецькій громаді побиті дві оселі, релігійний об'єкт та електромережі. На щастя, обійшлося без загиблих і постраждалих.

Наслідки удару по Полтавщині – троє потерпілих

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін розповів, що область вночі була атакована дронами і ракетами. У Миргородському районі було чутно звуки вибухів.

"На щастя, влучань в цивільну чи критичну інфраструктуру немає. Проте уламки ракети пошкодили кілька приватних будинків. За попередньою інформацією постраждало троє людей, серед них одна десятирічна дитина. Всі доставлені до лікарні. Загиблих немає", – йдеться у повідомленні.

Атаки РФ по Україні ракетами і дронами

У ніч на 15 жовтня окупанти тричі атакували ракетами С-300 околиці Запоріжжя. Внаслідок ракетного удару було частково зруйновано інфраструктурні об’єкти, виникла пожежа. Також є руйнування житлових будинків в області.

Вдень 15 жовтня РФ скинула на Херсон 2 авіабомби. Були влучання у районі об'єкту критичної інфраструктури. Після вибуху у деяких районах міста одразу зникла електрика і були перебої з водою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ готується масовано бити по Україні. За його словами, окупанти більше битимуть по об'єктах генерації і по електромережах, і до цього потрібно бути готовими.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти