ЗСУ звільнять більше земель: у НАТО впевнені в успішності контрнаступу України

Єнс Столтенберг висловився щодо планованого контрнаступу ЗСУ / Колаж 28 ОМБр, УНІАН

Звільнення нових територій стане для України успішною кампанією, впевнений Єнс Столтенберг.

Планований контрнаступ Збройних сил України буде успішним, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Треба пам'ятати, що Україна змогла відкинути війська від Києва і на півночі. Потім ЗСУ так само просунулися на Сході і навколо Харкова, а потім на півдні і навколо Херсона. Так що ЗСУ в поєднанні з поставками від союзників по НАТО продемонстрували здатність звільняти території", — заявив він на прес-конференції за підсумками засідання "Рамштайн".

Разом з тим генсек Альянсу нагадав про те, що після звільнення Херсона, союзники надали Україні ще більше підтримки.

"Після того, як вони звільнили Херсон, ми надавали ще більше підтримки: бронетехніки, артилерії, ППО, танків. Тому я впевнений, коли Україна почне нові операції для звільнення територій, то це буде успішна кампанія", — додав Столтенберг.

Підготовка контрнаступу ВСУ

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що ЗСУ підуть у контрнаступ на новій техніці.

Міністр оборони пояснив, що екіпажі повинні бути підготовлені для взаємодії у складі цілого підрозділу, наприклад танкового батальйону: "Тому що у них завдання – виконання завдання, спланованого українським Генеральним штабом".

Нагадаємо, заступник голови Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI) Малкольм Чалмерс заявив про те, що війна в Україні навряд чи закінчиться скоро і може тривати в 2024 році.

Він упевнений в необхідності підтримки Заходом контрнаступу України для того, щоб українські захисники були добре підготовлені до ведення довгої війни в наступному році.

Більше новин:

Новини заразКонтакти