ЗСУ не можуть зараз форсувати Дніпро: Світан сказав, коли військові підуть в атаку

ЗСУ не зможуть форсувати Дніпро в найближчий місяць / Колаж: Главред, фото: 53 ОМБр імені Володимира Мономаха, скріншот з відео

Вода, яка затопила населені пункти, піде мінімум через тиждень.

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, що призвело до затоплення величезної кількості населених пунктів. Це завадить ЗСУ форсувати Дніпро, щоб просуватися вперед і звільняти українські землі. Про це в інтерв'ю Главреду розповів полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

Він пояснив, що лише через тиждень зійде вода, але сохнути земля буде ще близько 3 тижнів.

"Росіяни забезпечили себе захист від нашого форсування Дніпра мінімум на місяць", - сказав Світан.

Полковник переконаний, що саме через місяць українські військові можуть почати реалізовувати план головнокомандувача.

"Запрацював план Б - плануванням передбачені подібні проблеми, український наступ триває, але вже в рамках іншої лінії. Дії наших військ посилюються в районі того ж Оріхово в Запорізькій області. І резерви, які, припустимо, повинні були форсувати Дніпро, перекинуті на інші ділянки фронту. Там почнуться серйозні військові дії для організації проривів", - сказав Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Контрнаступ ВСУ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у відповідь на заяву пропагандистів агресора Росії про нібито "початок контрнаступу армії України" сказав, що ворог переплутав окремі військові операції ЗСУ з контрнаступом.

За його словами, масштабна операція ще не почалася.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що не треба реагувати на заяви з Росії. На Ставці верховного головнокомандувача Володимира Зеленського вже ухвалені рішення щодо подальшого просування ЗСУ. Українцям слід очікувати ефективного просування армії.

Американська преса вважає, що контрнаступ армії вже йде. Видання The Washington Post з посиланням на нібито слова українських військових повідомило про посилення бойових дій на фронті. Американці очікують на просування ЗСУ в Запорізькій області.

Дивіться відео, в якому Роман Світан розповів, навіщо окупанти Росії підірвали Каховську ГЕС:

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти