ЗСУ можуть повністю звільнити Харківську область до кінця осені - експерт

Харківську область можна буде звільнити щонайменше до кінця осені / Фото УНІАН

Деокупація Харківщини може знизити кількість обстрілів обласного центру. Поки що окупанти контролюють території на північ від Харкова.

Збройні Сили України можуть повністю деокупувати Харківську область вже до кінця осені, а за певних умов – навіть почати наступ в Донецькій та Луганській областях. Таку думку озвучив військовий експерт Олександр Коваленко.

Росіяни поки що контролюють території на північ від Харкова, звідки в обласний центр дістає ствольна та реактивна артилерія, пише Obozrevatel.

"На сьогоднішній день оперативна інформація вимальовується так, що Харківську область можна буде звільнити щонайменше до кінця осені. Скажу більше: якщо підтвердиться той сценарій, який зараз реалізується, то у ЗСУ до кінця осені буде можливість зробити контрнаступальні дії вже не лише в Харківській області, це буде каскадне руйнування оборони окупантів в Луганській та Донецькій областях", – заявив Коваленко.

Він також додав, що наступ ЗСУ буде не лише не Схід і Південь, а й на Північ Харківщини, де досі не вибиті окупанти.

"Деокупація Харківщини, зокрема на північ від міста – це також зменшення можливостей для російських військ обстрілювати Харків зі ствольної та реактивної артилерії", – зазначив Коваленко.

Зазначимо, російські окупанти практично щодня обстрілюють Харків. Зокрема, минулої ночі один ракетний удар був у Салтівському районі міста, другий - у Холодногірському. Як повідомив мер міста Ігор Терехов, в першому випадку, за попередніми даними, удар був нанесений по об'єкту критично важливому для нормального життєзабезпечення міста. У Салтівському районі в місці влучення ракети спалахнула пожежа. У Холодногірському районі - влучання по одному з підприємств Харкова.

Ситуація в Харківській області

Сили оборони України провели успішні контратаки в Харківській області в районі Балаклії та, ймовірно, відкинули війська Росії на лівий берег річок Сіверський Донець і середня Балаклійка. Українці, схоже, взяли селище Вербівка, яке приєднується до Балаклії з північного заходу і південно-західний район самої Балаклії. Окупанти могли втратити й інші позиції в Балаклійському районі. Про це повідомили в Інституті вивчення війни 7 вересня.

Російський пропагандист Юрій Котьонок заявив вчора, що Сили оборони України оточили окупаційні війська Росії в Балаклії Харківської області. У місті йдуть бої. Траса на Куп'янськ під вогневим контролем ЗСУ. Ситуація для окупантів складна.

У районі Балаклії в Харківській області бійці Збройних сил України звільнили село Нова Гусарівка. Вони зняли прапор окупантів, який був поставлений біля сільради в населеному пункті.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти