ЗСУ готові до контрнаступу на ворога - Зеленський

Володимир Зеленський підтвердив готовність ЗСУ до контрнаступу / колаж Главред, фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський вважає, що сьогодні Україна вже готова розпочати контрнаступальну операцію.

ЗСУ вже готові до контрнаступу на позиції російських окупантів. Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американській газеті The Wall Street Journal

"Я вважаю, що на сьогоднішній день ми вже готові це робити", – сказав він.

Зеленський також зазначив, що незважаючи на те, що українська армія отримала не все озброєння, на яке сподівалася, чекати ще місяць вже неможливо.

За словами українського лідера, у російських окупантів як і раніше перевага в повітрі. І, якщо небо не розчищено від ворожих літаків, то це означає, що "може загинути багато солдатів під час контрнаступу".

"Не знаю точно, скільки часу це займе і яку ціну ми заплатимо", – підсумував президент України.

Підготовка контрнаступу ВСУ

Підрозділи Збройних сил України можуть піти в контрнаступ відразу в декількох місцях фронту, заявив раніше міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, контрнаступ ЗСУ може початися як на півдні, так і на сході.

Нагадаємо, раніше Резніков також заявив про те, що ЗСУ підуть у контрнаступ на новій техніці.

Міністр оборони пояснив, що екіпажі повинні бути підготовлені для взаємодії у складі цілого підрозділу, наприклад танкового батальйону: "Тому що у них завдання – виконання завдання, спланованого українським Генеральним штабом".

Нагадаємо, заступник голови Королівського інституту об'єднаних служб (RUSI) Малкольм Чалмерс заявив про те, що війна в Україні навряд чи закінчиться скоро і може тривати в 2024 році.

Більше новин:

Новини заразКонтакти