Війська РФ атакуватимуть щонайменше до кінця березня: у ЗСУ розкрили плани Путіна

У Путіна женуть війська Росії в атаку, але у них вже немає колишнього запалу - офіцер ЗСУ / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Міноборони РФ

Кремль намагається "продати" електорату Володимира Путіна ілюзію нібито спроможність окупантів агресора РФ "добиватися великих перемог", зазначив Іван Тимочко.

Російські окупаційні війська будуть активно атакувати щонайменше до кінця березня. Кремль хоче показати "успіхи" на полі бою перед перевиборами Володимира Путіна. Про це заявив і голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

В ефірі Еспресо ТВ він розповів про те, що активізація росіян на фронті може бути пов'язана з планами Кремля щодо так званих виборів Путіна.

"На сході тривають інтенсивні бої. Лінія фронту дуже активна, але відчувається, що росіяни хоч і пруть, але вже не мають запалу. У ворога теж починається розуміння, що йому рано чи пізно, але доведеться переходити в оборону. Тому всім українцям зараз потрібно розуміти, що наші бійці тримають оборону і захищають усю територію країни від ворога, який дуже агресивний і дуже озлоблений. Для росіян не має значення людське життя", - відповів військовий.

За його словами, Путін намагається показати ілюзію, згідно з якою російські окупанти здатні проводити наступальні операції і досягати "великих перемог". Цим Кремль і намагається "підкупити" росіян.

Також офіцер додав, що російські окупанти будуть активно атакувати щонайменше до кінця березня.

"Нам варто розуміти, що легко не буде. Українські бійці на фронті розуміють це, а от у тилу, щоб не створювалися ілюзії про те, що або все пропало, або ми завтра вже маємо перейти в контрнаступ. Тільки спільними зусиллями ми зможемо це зробити, але попереду багато роботи", - наголосив Іван Тимочко.

Хто такий Іван Тимочко

Тимочко Іван - учасник бойових дій, чинний військовослужбовець, голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України, ветеран АТО, повідомляє Вікіпедія.

Наступ Росії

Росія готує новий наступ на літо-осінь і прагнутиме наростити війська до 1 мільйона осіб, вважає військовий експерт Олексій Гетьман. В інтерв'ю Главреду він сказав, що поточний наступ триватиме максимум до кінця березня.

РФ навесні-влітку наступатиме і "хитатиме" Україну, прогнозує полковник запасу ЗСУ Роман Світан. Утім, на його думку, навряд чи наступ буде масштабним - окупанти атакуватимуть на Донбасі.

Росія навесні може піти в наступ, війна вступила в нову фазу, написали журналісти The Wall Street Journal. У їхньому матеріалі зазначено, що Україна в ситуації, що склалася, змушена оборонятися і рити окопи.

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти