"Збройні сили справляються": Світан назвав найскладніший напрямок для ЗСУ

Українські військові, Роман Світан / 53 ОМБр імені Володимира Мономаха, скрін

Світан заявив, що перед росіянами стоїть завдання – змусити нас використовувати стратегічні резерви.

Найскладніший напрямок для ВСУ - луганський. Це найдальше плече наших поставок військової амуніції, зате це найкоротше плече поставок амуніції у росіян, заявив військовий експерт, полковник запасу Роман Світан

В інтерв'ю Главреду він підкреслив, що Луганський фронт - найпроблематичніший для України, але там справляються і генерали, і начальник сектора, і збройні сили, що знаходяться на Луганському напрямку – всі вони намагаються утримати російські війська без використання стратегічних резервів, що дуже важливо.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Світан заявив, що перед росіянами стоїть наступне завдання по Луганському напрямку – змусити нас використовувати там стратегічні резерви.

"На всіх інших напрямках трохи простіше. На Донецькому напрямку зараз перспективним є район Бахмута, де можна зрізати бахмутсько-соледарський виступ. На Запорізькому напрямку дві локації у напрямку до Азовського моря виглядають сьогодні перспективними. Як тільки підсохне лівий берег Дніпра, відкриється і Херсонський напрямок, і можна буде починати операцію з форсування річки і виходу в Крим. Тобто скрізь, на всіх трьох напрямках, є позитивні моменти. Проблема тільки по Луганському", - підсумував експерт.

Контрнаступ Збройних сил України

Нещодавно у Пентагоні оцінили прогрес контрнаступу ЗСУ. Зараз почалася серединна фаза контрнаступу Захисників України. Бійці ЗСУ намагаються знайти слабкі місця в обороні російських окупантів, заявив заступник глави Пентагону США з політичних питань Колін Каль.

Раніше президент України Володимир Зеленський висловився про контрступ ЗСУ. За його словами, незважаючи на нешвидке просування, ініціатива на фронті - у Сил оборони України, які просуваються вперед.

"Що стосується контрнаступу. Ми наступаємо. Ініціатива зараз у нас. Наступ не швидкий, це факт. Але, тим не менш, ми йдемо вперед, а не рухаємося назад, як росіяни. Тому я бачу в цьому позитив", - сказав Зеленський під час спільної з президентом Чехії Петром Павелом прес-конференції в Празі.

Як зазначив радник Маріупольського градоначальника Петро Андрющенко, захисники Маріуполя можуть взяти участь у контрнаступі. Герої оборони Азовсталі невипадково повернулися додому саме в момент контрнаступальної операції ЗСУ, вважає Андрющенко.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти