Військовий пояснив, чому ЗСУ потрібні дрони на 1000 км не в першу чергу

Дрони дозволяють Україні економити снаряди / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗСУ, Арміяinform

Гетьман похвалив намір українського ВПК виробляти далекобійні БПЛА дальністю до 1000 км.

Україні потрібні перш за все недалекобійні дрони, які допоможуть уражати російську техніку на передовій, в деяких випадках дозволяючи заощаджувати боєприпаси, розповів в інтерв'ю Главреду ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

"Ми часто ведемо дискусії про далекобійні дрони з дальністю 1 000 кілометрів або навіть більше, а в той же час росіяни вдосконалюють свої Ланцети, які активно атакують в прифронтовій території і завдають нам багато шкоди. Програма далекобійних дронів продовжує працювати, але потрібні і недалекобійні БПЛА», - зазначив Гетьман.

Хто такий Олексій Гетьман?

Олексій Гетьман-український військовий експерт, майор ЗСУ. Ветеран російсько-української війни.

Як військовий експерт коментує події війни Росії проти України на радіо, телебаченні та інтернет-ресурсах.

Він зазначив, що БПЛА такої дальності дозволяють заощаджувати артилерійські боєприпаси.

"Ці дрони потрібні, щоб вражати ворожі цілі на відстані 10-20 кілометрів. Російські Ланцети, з точки зору БПЛА, це непогана зброя. У нас будуть аналоги таких безпілотників або навіть кращі моделі», - сказав Гетьман.

На його думку, на фронті зараз проблемою є те, що росіяни перевершують ЗСУ в кількості пострілів в 5-7 разів. Але про контрнаступальні дії в умовах відсутності американської військової підтримки мови не буде.

Дивіться відео, в якому Олексій Гетьман зробив прогноз про новий наступ Росії:

Дрони для ЗСУ

6 лютого президент Володимир Зеленський доручив створити в структурі ЗСУ окремий рід сил безпілотних систем. У своєму вечірньому зверненні він підкреслив важливість застосування безпілотних систем в поле бою.

"Дронно-безпілотні системи - довели свою ефективність в боях на землі, в небі і в морі. Україна реально змінила ситуацію в Чорному морі завдяки дронам. Відображення штурмів на землі - це багато в чому робота саме дронів", - підкреслив президент.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров пообіцяв, що Україна у цьому році виготовить тисячі безпілотників дальнього радіусу дії, здатних завдавати ударів по глибинці країни-агресорки Росії, і вже є щонайменше 10 компаній, які виробляють дрони, здатні долітати до Москви і Санкт-Петербурга. Крім того, за його словами, українські виробники вже досягли паритету з країною-агресором Росією за кількістю далеких дронів-камікадзе.

А Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зауважив, що роль дронів у війні з Росією збільшується щодня.

"Зараз фактично у всіх ланках військового управління кожен командир бачить поле бою. Якщо раніше він міг побачити якусь обмежену частину з бліндажа або спостережного пункту, то зараз він бачить і всю картину бойових дій і набагато більше", - сказав Головком ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти