Військова допомога Україні може зменшитися через зміцнення кордонів НАТО - Сунгуровський

Європейська допомога для ЗСУ може зменшитися / Колаж фото Главред, 93-тя ОМБр Холодний Яр

Експерт переконаний, що окупаційна армія РФ не зможе наступати на території НАТО, якщо її розіб'ють ЗСУ.

Європейська допомога Україні може зменшитися, якщо Європа буде розгортати додаткові сили на своїх територіях. Про це в інтерв'ю Главреду розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Можливо. Тому я і кажу, що це рішення недостатньо раціональне. Саме тому, що ці кошти зараз витрачаються не зовсім ефективно. Зараз якраз потрібно було зосередити і фінансові, і військово-технічні зусилля на тому, щоб зміцнювати українську систему оборони. Для того, щоб перемолоти Росію тут, і щоб вона вже не змогла наступати на країни НАТО", - сказав Сунгуровський.

Він переконаний, що у країни-агресора Росії не залишиться сил і засобів для нападу на країни НАТО, якщо армія окупантів буде розбита в Україні.

"Розрахунок дуже простий - витрата коштів на підвищення своєї обороноздатності може призвести до відтягування сил і засобів з українського напрямку", - додав експерт.

Хто такий Микола Сунгуровський?

Військовий експерт і директор військових програм Центру Разумкова

Україна і НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що запросив президента України Володимира Зеленського на саміт Альянсу, який відбудеться 11-12 липня 2023 року у Вільнюсі. Столтенберг висловив сподівання, що президент України зможе бути присутнім на саміті НАТО особисто.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни-учасники НАТО готові надати Україні більше одиниць систем протиповітряної оборони, бронетехніки та боєприпасів. Підтримка ЗСУ спрямована, в тому числі, і на посилення обороноздатності держав Альянсу. Союзники будуть підтримувати Київ стільки, скільки потрібно.

Також раніше повідомлялося, що в найближчі місяці НАТО збирається направити до 300 тисяч солдатів до кордону з Росією. Такий крок покликаний перешкодити РФ розширити свою війну за межі України. Перший ешелон, який може складатися з близько 100 тисяч солдатів, готових до висунення до кордону протягом 10 днів, може бути притягнутий з Польщі, Норвегії та країн Балтії – Естонії, Латвії та Литви. Він також може включати багатонаціональні бойові групи, які Альянс вже створив на східному фланзі.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти