В РНБО заявили про можливий напад РФ з Азовського моря

Олексій Данилов / УНІАН

Україна втратила 70% свого військово-морського флоту в 2014 році.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Азовське море з точки зору можливого вторгнення Російської Федерації - це важке для України місце.

Про це The Washington Post сказав секретар РНБО.

"Азов -" дуже важким місцем для нас", - так він висловився з приводу інформації Washington Post про те, що Росія може почати вторгнення в Україну не з суші - східного кордону, а саме з Азовського моря.

За словами Данілова, будь-якій спробі вторгнення через море Україна буде протидіяти за допомогою крилатих ракет наземного базування Нептун.

Очікується, що перший дивізіон цього ракетного комплексу найближчим часом стане на бойове чергування.

Україна втратила військово-морський флот

Він нагадав, що Україна втратила 70% свого військово-морського флоту в 2014 році, коли Росія захопила Севастополь, чорноморський порт на Кримському півострові.

Читати такожРФ стягнула понад 100 тисяч військ до кордонів України: Данилов оцінив ймовірність наступу Москви

Нагадаємо, раніше американські видання The Washington Post і Politico повідомили про те, що Росія стягнула війська до кордонів України. В якості підтвердження своєї інформації журналісти продемонстрували супутникові знімки.

Діалог Байдена і Путіна відбувся 7 грудня. У Вашингтоні заявили, що господар Білого дому засудив концентрацію військ біля українських кордонів і підтримав Київ. При цьому він не обіцяв Москві гарантій щодо невступу України в НАТО і нерозширення Альянсу на схід.

Президент Зеленський підкреслив, що Україна не готова відмовитися від курсу на НАТО в обмін на зниження ескалації на кордоні з боку Росії. За його словами, Київ не вірить обіцянкам і гарантіям Москви.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти