Термінове засідання Ставки верховного Головнокомандувача: у Зеленського розкрили подробиці

Володимир Зеленський / president.gov.ua

Ставка є органом вищого військового керівництва, який займається стратегічним управлінням військами в період війни.

У четвер, 8 вересня, відбулося засідання Ставки верховного Головнокомандувача щодо ситуації на фронті.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, учасники засідання розглянули активні дії сил оборони щодо звільнення територій України, тимчасово окупованих Російською Федерацією, а також визначили подальші оперативні завдання.

У ставці взяли участь:

У режимі відеозв'язку до зустрічі приєдналися:

Крім того, було проаналізовано стан матеріально-технічного забезпечення підрозділів та визначено актуальні потреби війська.

Чим займається ставка верховного Головнокомандувача

Ставка є органом вищого військового керівництва, який займається стратегічним управлінням військами в період війни.

У ставку входять президент Володимир Зеленський, секретар РНБО Олексій Данілов, а також керівництво СБУ, військової розвідки, Сил спеціальних операцій ЗСУ та інших військових формувань і силових відомств.

Що відомо про успіхи ЗСУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Донецькій області в результаті контрнаступальних дій бійці Збройних сил України звільнили населений пункт Озерне недалеко від Слов'янська.

Успішними контрнаступальними діями відзначилися бійці стрілецького батальйону Національної гвардії спільно з 63 батальйоном 103-ї бригади територіальної оборони.

"Ми показали Росгвардії, куди їм потрібно йти і за яким кораблем. Визволяємо нашу землю клаптик за клаптиком, село за селом. За нами перемога. Слава Україні!",- заявили українські військові в опублікованому зверненні.

Крім того, в неділю вранці, 4 вересня, бійці Збройних сил України підняли синьо-жовтий прапор над селищем міського типу Високопілля у Бериславському районі Херсонської області.

Населений пункт знаходиться на північному сході Херсонщини і перейшов під контроль українських захисників. Інформацію про це підтвердили в прес-службі бригади імені Івана Богуна.

Читайте також:

Новини заразКонтакти