Ситуація на півночі Харківщини: тривають бої в районі 6 сіл, вводяться резерви - ЗСУ

Українська армія відбиває атаки окупантів на півночі Харківської області / Колаж: Главред, фото: Telegram-канал Гострі Картузи

Сили оборони і безпеки України роблять усе для того, щоб утримати оборонні рубежі в Харківській області, сказав спікер ОСГВ Хортиця Назар Волошин.

Сили оборони ведуть оборонні операції в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці та Плетенівка на півночі Харківської області. Підключаться резерви. Паралельно ворогу завдається вогневе ураження. Про це заявив представник оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Назар Волошин.

Як повідомляє LIGA.net, він розповів про те, що ЗСУ розгортають резерви в районах, де ворог пробив оборону. Окупанти застосовують велику кількість бронетехніки, значні сили піхоти і безліч дронів.

"Тривають оборонні операції в районах сіл Стрілеча, Красне, Морозовець, Олійникове, Лук'янці та Плетенівка - усі ці населені пункти є прикордонними. Українські військові проводять контрударні дії, росіяни теж перекидають резерви, застосовуючи значні сили піхоти, бронетехніку та суттєву кількість дронів", - сказав Волошин.

Також Назар Волошин наголосив, що українські війська роблять усе для того, щоб утримати рубежі оборони і позиції, і паралельно наносять ворогу поразку.

Наступ РФ у Харківській області - головні новини за темою:

Війська Росії 10 травня прорвалися на північ Харківської області. Під час подальшого просування вони захопили 6 населених пунктів - Стрілече, Пильне, Красне, Борисівку, Плетенівку та Огірцеве, повідомили в DeepState. Ситуація може стати критичною.

Уздовж кордону України і РФ у Харківській області тривають бої, ситуація складна, розповіли у Генеральному штабі ЗСУ.

"Цього тижня обстановка в Харківській області суттєво загострилася. Наразі там тривають бої в прикордонних районах уздовж державного кордону з РФ. Ситуація складна, але Сили оборони України роблять усе, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, завдають ворогові поразки", - ідеться у зведенні на 12 травня.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що Вовчанськ, Липці та всі населені пункти на півночі регіону під постійними обстрілами окупантів. Триває евакуація.

Довгострокова мета військ РФ - оточити Харків, вважає військовий експерт Олександр Мусієнко. На його думку, окупанти спробують створити так звану сіру або буферну зону, але якщо побачить перспективи, намагатимуться взяти Харків у напівоточення.

Що відомо про ОСУВ "Хортиця"?

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» (ОСУВ «Хортиця»), також відоме як Угруповання Об'єднаних сил та Східне угруповання військ — об'єднання Збройних сил України.

Створене під час відбиття російської збройної агресії у 2022 році. Діє у Східний операційній зоні, відповідає за східну ділянку лінії бойового зіткнення (Харківський, Ізюмський, Лиманський, Лисичанський, Курахівський, Куп'янський, Бахмутський, Авдіївський та Вугледарський напрямки). Станом на літо 2023 року на півночі межує з ОСУВ «Північ», на півдні — з ОСУВ «Таврія», пише Вікіпедія.

Інші новини:

Новини заразКонтакти