"Дуже всерйоз і ретельно планували": Буданов розповів, як Кремль готував замахи на Зеленського

Буданов, Зе, Кремль / колаж Главред, фото УНІАН

Кілька разів всерйоз російські агресори готували певні операції з ліквідації президента Зеленського, сказав генерал Буданов.

У столиці країни-агресора РФ представники режиму диктатора Путіна кілька разів "готували певні операції" щодо ліквідації президента України Володимира Зеленського. Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Давайте так, кілька разів всерйоз вони готували певні операції. Дуже всерйоз і ретельно планували підготовчі заходи. Зрештою, ви бачите, що українські служби працюють досить ефективно, оскільки цього не сталося", — підкреслив Буданов.

Замахи на президента Зеленського

З початку повномасштабної війни Росії проти України на президента Володимира Зеленського було скоєно більше десятка замахів. Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Наші іноземні партнери говорять про дві-три спроби. Я вважаю, що таких спроб було більше десятка. Тому що постійно у нас є оперативна інформація, що є якісь ДРГ, які хочуть зайти в урядовий квартал і так далі", - заявив Подоляк.

Раніше радник Міністра оборони України Маркіян Лубківський заявляв, що бойовики російської приватної військової компанії Вагнера планували замах на президента України Володимира Зеленського і голову українського уряду Дениса Шмигаля. Дану інформацію підтвердили розвідники і спецназ, який відповідає за охорону глави держави.

"Вони хотіли вбити керівництво України: нашого президента і прем'єр-міністра. Це було метою, деяких з них безуспішно відправили в Україну", - повідомив Лубківський, додавши, що всі докази відносної змови будуть представлені Міжнародному суду.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти