Обов'язково потрібно мобілізувати 250-300 тисяч осіб - генерал Романенко

Мобілізацію на першому етапі потрібно проводити швидко - генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко / колаж Главред, фото УНІАН

Етап, який передбачає мобілізацію перших 300 тисяч осіб до лав ЗСУ, має бути досить швидким, каже генерал Романенко.

Збройні Сили України зараз потребують обов'язкової мобілізації не менше 250-300 тисяч людей. Про це під час чату на Главреді розповів генерал-лейтенант запасу та ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

"У зв'язку з тим, що ми запізнюємося з вирішенням завдання поставок особового складу (військовослужбовців), це доведеться робити в прискореному порядку і по етапах. Причому перший етап, який передбачає мобілізацію перших 300 тисяч осіб, повинен бути досить швидким. Далі будемо дивитися, як буде складатися ситуація, якими будуть наші можливості і т.д. Так чи інакше, на мій погляд, в обов'язковому порядку необхідно не менше 250-300 тисяч", ‒ сказав він.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовий. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні новини

Як повідомляв Главред, 7 лютого Верховна рада прийняла в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. За нього проголосували 243 нардепи.

Народні депутати мають 14 днів між першим і другим читанням, щоб пропонувати зміни і доповнення до законопроєкту про мобілізацію. Про це повідомив спікер Верховної ради України Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону.

Також, не так давно у Міністерстві юстиції України висунули пропозицію про мобілізацію ув'язнених, не питаючи їх рішення. Трохи пізніше стало відомо, як їх можуть використовувати на фронті.

До того ж, питання про мобілізацію в Україні комплексне - але в першу чергу він стосується ротації військовослужбовців на фронті. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з безпеки.

Інші новини:

Новини заразКонтакти