"Кілька візитів і все": Зеленський відверто розповів про готовність ЗСУ до контрнаступу

Зеленський у Німеччині / коллаж Главред, фото Офис президента

Президент України подякував сьогодні канцлеру Німеччини за військову допомогу ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський відверто відповів, чи достатньо Україні отриманої зброї, щоб почати контрнаступ.

"Ще кілька візитів і все", - відповів коротко Володимир Зеленський на питання, чи достатньо вже Україна отримала зброю для початку наступу під час пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

При цьому президент України подякував канцлеру Німеччини за військову допомогу. Він зазначив, що країни продовжать співпрацювати з цього питання.

"Німеччина сьогодні знаходиться на другому місці (в поставках зброї, - ред.). Я скажу відверто, ми будемо робити все, щоб вивести Німеччину на перше місце допомоги", - зазначив він.

Володимир Зеленський / скріншот

Дивіться відео про те, навіщо Володимир Зеленський вирушив до Німеччини:

Контрнаступ ЗСУ

Президент Володимир Зеленський сказав, що сили оборони України поки не готові перейти контрнаступу.

Потрібно більше часу на підготовку і отримання озброєнь від Заходу. За словами гаранта, ЗСУ в міру готовності підуть у наступ, щоб не допустити заморозки війни.

Заступник голови Міноборони Володимир Гаврилов сказав, що контрнаступ армії України призведе до паніки в лавах окупантів Росії.

Згідно з його прогнозом, вже в цьому або наступному місяці можна буде спостерігати крах російських військ або економіки РФ.

Командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський розповів, що ЗСУ продовжують вести оборонну операцію і рухаються вперед на деяких ділянках фронту. Ворог втрачає своїх солдатів і військову техніку.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти