На Сумщині росіяни вперше застосували нову гібридну зброю: скинули 11 бомб

Сумську область обстріляли новою зброєю / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, t.me/Sumy_news_ODA

У Сумській області російські окупанти вперше застосували нові бомби по населенню.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх розповів, що на Сумщині ворог вперше застосував нові бомби.

"Сьогодні протягом дня на Сумщині ворог вперше застосував нові бомби - універсальні міжвидові планувальні боєприпаси, певний гібрид між бомбою та ракетою. Їх було запущено 11", - розповів начальник Сумської ОВА в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Що відбувається на Сумщині

Нагадаємо, що аналітики ISW заявили про те, що окупанти просуваються на трьох напрямках і "кинули оком" на Сумщину. Окрім штурмів на східному та південному напрямках, ворожа армія здійснила спробу прорватися у три населені пункти на півночі України.

Російські окупанти обстріляли центр Глухова на Сумщині. Внаслідок обстрілу загинула дитина, ще 12 цивільних отримали поранення. Також в результаті атаки пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, навчальний заклад, магазин і транспортні засоби.

У Сумській області оголосили масштабну евакуацію. Глава Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що у 23 населених пунктах п'яти громад Сумського району буде проведена обов'язкова евакуація населення. Йдеться про евакуацію близько 6 тисяч людей.

Хто такий Володимир Артюх?

Володимир Миколайович Артюх (8 травня 1958, Благовєщенськ, Амурська область) — український громадсько-політичний діяч, військовослужбовець, генерал-лейтенант Збройних сил України. Від 12 квітня 2023 кандидат військових наук. Голова Сумської ОДА та є повним кавалером ордена «За заслуги», пише Вікіпедія.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти