Полювання на ухилянтів у Києві: копи розповіли, скількох доставили в ТЦК

Копи розповіли, скількох ухильників розшукали в Києві / колаж Главред, фото УНІАН і ДПСУ

У Києві поліція продовжує активно вишукувати і доставляти в ТЦК і СП людей за порушення правил військового обліку або законодавства про оборону і мобілізацію.

У Києві копи продовжують активно шукати і привозить у ТЦК і СП (у просторіччі - військкомати) людей, яких розшукують за порушення правил військового обліку або законодавства про оборону з мобілізацією. Про це пише портал "ТСН" із посиланням на Головне управління Нацполіції в Києві.

"Від початку 2024 року з ТЦК та СП до ГУНП у місті Києві надійшло 5833 звернення для встановлення місця перебування осіб та їхнього доправлення з метою складання адміністративних протоколів, передбачених статтями 210 та 210-1 КУпАП", - розповіли поліцейські.

Як додають столичні правоохоронці, наразі було встановлено місцезнаходження та доставлено до ТЦК та СП для складання адміністративних матеріалів 2319 осіб (а у квітні цей показник становив 1416 осіб). Тобто, кажуть копи, за майже місяць розшукали і відвезли до військкоматів близько тисячі осіб.

Мобілізація в Україні - нововведення

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада проголосувала за закон про мобілізацію. ВР України ухвалила в другому читанні скандальний законопроєкт про мобілізацію. Рішення підтримали 283 нардепи. А вже 16 квітня президент України Володимир Зеленський підписав новий закон про мобілізацію.

Що відомо про закон про мобілізацію / Інфографіка: Главред

Також 4 травня набули чинності нові норми, що змінюють положення про військово-лікарську експертизу у Збройних силах України. Відтепер скасовано статус "обмежено придатний", і чоловіків розділятимуть на "придатних" і "непридатних". Військовозобов'язані матимуть 9 місяців, щоб пройти повторну ВЛК та отримати новий висновок щодо свого статусу.

Як повідомляв Главред, якщо військовозобов'язаний громадянин отримує повістку з метою поновлення військово-облікових даних і не прибуває до ТЦК або відмовляється проходити ВВК, його дані передають до Національної поліції, оскільки він вчинив адміністративне правопорушення. Поліція доправляє його до ТЦК і СП для складання протоколу про адмінправопорушення, розповів начальник служби зв'язків із громадськістю Полтавського обласного ТЦК і СП Роман Істомін.

Інші новини:

Новини заразКонтакти